RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler UNESCO om kraftlinje

Sist oppdatert:
FNs verdensarvkomité får nå beskjed om Statnetts planer om en kraftlinje over Geirangerfjorden.

Den norske UNESCO-kommisjonen varsler at de vil ta kontakt med FNs verdensarvkomite og fortelle dem om planene om en kraftlinje over Geirangerfjorden. Det går fram av en pressemelding.

Styremedlem Einar Steensnæs i UNESCO sier i Aftenposten i dag at Geirangerfjorden kan miste sin plass på FNs verdensarvliste dersom kraftlinjene blir bygget.

FNs verdensarvkomité (WHC) møtes en gang i året og har ansvaret for oppfølging av UNESCOs verdensarvliste. Komiteen kan også bestemme at steder skal strykes fra den prestisjetunge listen. Når verdensarvkomitéen får opplysninger om et verdensarvsted som er i fare, vil den normalt nedsette en ekspertgruppe som får ansvar for oppfølging av stedet.

Nå vil den norske UNESCO-kommisjonen ta kontakt med komitéen.

- Vi vil kontakte verdensarvkomitéen og informere dem om planene om bygging av et kraftnett i Geiranger. Dette er en så alvorlig sak at vi mener komitéen snarest må få kjennskap til det, sier nestleder Alvhild Hedstein i UNESCO-kommisjonen ifølge pressemeldingen.

Hedstein mener det påhviler Norge et stort ansvar for å hindre at Statnett bygger sin 400 kilometer lange kraftgate gjennom naturområder i Hardanger og Geiranger.

- Geirangerfjordens status som verdensarv er det høyeste kvalitetsstempelet et landskap kan få. Det påhviler derfor Norge et stort ansvar å forvalte verdensarvstedet på en god måte, sier Hedstein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere