RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler vanskelige kjøreforhold i Sør-Norge


Illustrasjonsfoto fra riksvei 7 ved Skulevika på Hardangervidda tidligere i januar. Foto: Statens vegvesen webkamera / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto fra riksvei 7 ved Skulevika på Hardangervidda tidligere i januar. Foto: Statens vegvesen webkamera / NTB scanpix
Det er fare for stengte fjelloverganger i Sør-Norge søndag kveld, og mandag er det varslet nedbør og vanskelige kjøreforhold på Sør- og Østlandet.

Det skriver Statens vegvesen på Twitter.

Kraftig vind sør i landet har ført til at Meteorologisk institutt har økt sin overvåking i fylkene Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag. Fra søndag kveld er det varslet økt vind til full storm utsatte steder, som varer til og med tirsdag.

– Skal du over fjellet det neste døgnet, kan det være lurt å komme seg av gårde nå, sier vaktoperatør Roger Nedberg Hille ved Vegtrafikksentralen i Lærdal til NRK.

Det er kolonnekjøring over riksvei 13 over Vikafjellet, og det samme kan om kort tid skje på Hemsedalsfjellet.

– Vinden blir ikke like kraftig på alle fjelloverganger, sier Nedberg Hille, som ber reisende om å holde seg oppdatert på veimeldingene.

Utover mandag ventes det mye nedbør i Oslo, Akershus, Vestfold, Buskerud, Telemark, Agder-fylkene og Rogaland, noe som vil føre til vanskelige kjøreforhold. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere