RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler vanskelige kjøreforhold i Sør-Norge

De neste dagene er det meldt mye nedbør i form av snø, sludd og regn i store deler av Sør-Norge. Vegtrafikksentralen ber bilistene om å kjøre forsiktig. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
De neste dagene er det meldt mye nedbør i form av snø, sludd og regn i store deler av Sør-Norge. Vegtrafikksentralen ber bilistene om å kjøre forsiktig. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det er varslet mye nedbør i Sør-Norge de neste dagene, og med temperaturer ned mot null grader ber Vegtrafikksentralen bilistene om å kjøre forsiktig.

Ifølge Vegtrafikksentralen bør bilister i Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud være ekstra varsomme.

– Torsdag kveld og fredag ventes vanskelige kjøreforhold på grunn av snø og temperaturer rundt null grader. Vi ber bilister kjøre etter forholdene og vise hensyn, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter torsdag kveld.

Meteorologisk institutt har utvidet sitt farevarsel om vanskelige kjøreforhold til å gjelde helt fram mot midnatt lørdag. Varselet gjelder for Øst- og Sørlandet. Det er meldt store mengder snø, sludd og regn, og det er ifølge meteorologene også fare for underkjølt regn de neste tre dagene. 

Det har allerede de siste dagene vært meldt om glatt føre en rekke steder i landet. Torsdag melder Politiet i Sør-Øst blant annet om en ulykke der to biler har kollidert og deretter truffet omkring fem parkerte biler utenfor en Grunge kirke i Telemark. 

I samme fylke advares det igjen om glatte veier ett en ulykke der en bil kjørte inn i en fjellvegg. En brannbil som var med i utrykningen, havnet så inn i samme fjellvegg og sperret veien, skriver Telemarksavisa

Romerikes Blad melder om glatte veier etter en ulykke i Gjerdrum. Til Drammens Tidende forteller Jan Kristian Johnsrud i politiet at de har hatt en rekke trafikkhendelser på glatte veier torsdag ettermiddag.

– Det er snø noen steder og slapsete føre. Jeg vil tro det er ganske glatt, sier Johnsrud, som anbefaler å kjøre etter forholdene.

(©NTB) 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere