Varslet drap - blir ikke sikret

Mistenkelig død.

Mistenkelig død. Foto: (PRIVAT)

Politiet ser ikke behov for å beskytte kvinnen som varslet politiet om at Rahila Iqbal kunne bli drept i Pakistan.

15.06.05 12:25

- Nei, vi ser ikke noe behov for dette. Så lenge pressen ikke avslører hennes identitet eller vi går ut med ytterligere opplysninger i saken, er det ingen grunn til at vi skal sette inn ekstra beskyttelsestiltak, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt, til TV 2 Nettavisen.

Advarte
Det var en livredd kvinne som tirsdag 31. mai ringte til en politimann i Oslo og fortalte at en ung norsk jente nettopp var sendt til Pakistan, og at hun fryktet at hun kunne bli drept.

Politimannen gikk aldri videre med opplysningene til sine overordnede, og dagen etter var Rahila død. Den norske ambassaden ble ikke varslet i saken.

Politimannen har nå skrevet en rapport om saken. Hva denne inneholder, ønsker ikke Abrahamsen å kommentere.

- Jeg vil ikke kommentere innholdet i rapporten. Men denne bekymringsmeldingen har ikke hatt betydning for saken, sier Abrahamsen.

Han legger til at bekymringsmeldingene ikke er enestående. Politiet får stadig telefoner fra personer som uttaler seg om lignende saker som dette.

Ikke tips
Abrahamsen sier politiet i etterforskningen har kommet i kontakt med flere som har unnlatt å varsle politiet om opplysninger de har hatt om Rahila-saken. Dette selv om politiet har bedt folk om å ringe hvis de har informasjon i saken. Flere har gitt uttrykk for noe av det samme bekymringene som kvinne som advarte politiet.

Nå konsentrer Oslo-politiet seg om å få alle fakta på bordet om hva som skjedde før Rahila Iqbal reiste til Pakistan.

- Vi undersøker om det har vært forberedelser i forklant av at Rahila Iqbal reiste til Pakistan og om dette har noen sammenheng med dødsfallet, sier Abrahamsen.

I varetekt
20 år gamle Rahila Iqbal døde i en bilulykke i Pakistan 1.juni. Hennes fraseparerte ektemann mener hun var utsatt for et æresdrap, og anmeldte saken til politiet i Norge. Nå sitter Rahila Iqbals far, morfar og ulykkesbilens sjåfør i varetekt i Pakistan, mistenkt for æresdrap på 20-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.