RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varslet ikke om mystisk gjenstand

Sist oppdatert:
Hurtigruteselskapet TFDS har funnet en mystisk gjenstand etter det dramatiske motorhavariet på MS «Midnatsol», men har ikke varsle Sjøfartsdirektoratet.

- Vi har klarert ut båten, men hvis rederiet begynner å antyde nye funn, kan det hende vi går inn i saken igjen, sier distriktssjef Magne Rødland ved Sjøfartsdirektoratets avdeling i Bergen til TV 2 Nettavisen.

Han ønsker ikke å kommentere saken for mye, men legger ikke skjul på at han er overrasket over å høre om det nye fremmedelement som er funnet.

Pliktet til å varsle
Til Bergens Tidende uttaler Troms Fylkes Dampskipsselskap (TFDS) at de har funnet et fremmedelement i luftrøret som førte til motorstansen på MS «Midnatsol».

TFDS er pliktet til å varsle Sjøfartsdirektoratet om dette, noe de ennå ikke har gjort.

- Når vi får en henvendelse, vil vi se på dette, sier Rødland i en kort kommentar.

- Var skjell i røret
Etter motorhavariet ble det raskt konkludert med at det var skjell som hadde tettet igjen luftrøret, som igjen førte til at kjølevannsirkulasjonen ble så dårlig at motorene i skipet automatisk ble slått av. Sjøfartsdirektoratet opplyste til TV 2 Nettavisen den gang, at røret var tatt ut og skjellene var blitt fjernet. Deretter ble skipet klarert, og satt på sjøen igjen.

- Vi hadde folk der som så at det var skjell inne i røret. Der og da var det ikke så interessant hva som var inne i røret, det skulle bare fjernes, sier Rødland.

Ifølge Teknisk ukeblad er fremmedelementet som er funnet i luftrøret, rusk og rask som stammer fra tiden da skipet ble bygd på Fosen Mekaniske verksted.

Tatt ut av trafikk
MS «Midnatsol» ankom Bergen onsdag, og er nå tatt ut av trafikk. Sjøfartsdirektoratet er bedt om å se på skipets anker.

- Ankrene skal ha fått en påkjenning etter hendelsen, og vi sjekker i dag om at alt er i orden, sier Rødland til slutt.

Direktøren i TFDS har ikke vært tilgjengelig for å kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere