RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vårtemperatur gir allergi-symptomer

Sist oppdatert:
Naturen er forvirret – og det er menneskene også. Rekordvarm januar gir pollenallergikere symptomer de vanligvis får i april.

Vårlige tilstander i naturen har ført til en del henvendelser til Norges Astma- og Allergiforbund (NAF). Folk ringer og spør om årets pollensesong allerede er i gang.

- Trolig er det ikke pollen enkelte reagerer på nå, men dufter og partikkelutslipp i forbindelse med knoppskyting som er i gang enkelte steder i naturen. Og knoppskytingen er et forvarsel om pollen, advarer informasjonssjef Claus Mølbach-Thellefsen i NAF.

Bjørkepollensesongen er like om hjørnet.

Hvert år siden 1997 har Pollenvarslingen registrert stadig tidligere oppstart av pollenspredning.

Norges Astma- og Allergiforbund vil i år starte opp målinger på sentrale steder allerede i januar, slik at de kan følge utviklingen.

- Nå kan mildværet fort endres til kulde og det kan bli mer vinterlige forhold igjen, noe som naturlig nok vil utsette pollenspredningen, men de som følger med på www.naaf.no vil bli informert, forteller Mølbach-Thellefsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere