RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Våt jakt etter boblebad-tyver

Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Vidar Rueness tiltet motoren i over 30 knops fart og fylte tyvenes båt med vann. Da ga de endelig opp, og badekar-eieren kunne triumfere.

- De prøvde å kjøre meg ned, med det klarte de ikke. Nå er jeg glad de ikke sitter og bobler i det stjålne karet, humrer Vidar Rueness (35) overfor TV 2 Nettavisen.

Årets villeste tyvjakt foregikk natt til tirsdag i skjærgården mellom Tvedestrand og Arendal, melder Agderposten.

Jakten på massasje-boblebadet til 109.000 kroner i pågikk i halvannen time.

I stummende mørke

Vidar Rueness driver en marina i Tvedestrand. Luksuskaret hadde ligget ved brygga hele sommeren. Det var akkurat solgt og skulle snart hentes da tyvene slo til mandag kveld.

- Jeg ble ringt ved 23.30-tiden, og fortalt at noen hadde stukket av gårde med karet i en 25 fots skjærgårdsjeep. Jeg kastet meg i bilen og dro rett til båten min, forklarer Rueness.

I sin 24 fots Draco med 225 hestekrefter satte han etter tyvene i rundt 50 knop.

- Det var stummende mørkt. Så jeg dro etter lyden. Jeg måtte stadig stoppe for å lytte, men tok likevel innpå hele tiden. Min båt er svært rask, og de hadde jo det svære karet om bord, forklarer han.

Forbi Møkkalasset

Han har kjørt båtrace i mange år, og i nattens mørke gikk den ville ferden til havs, fra Tvedestrand, forbi Møkkalasset fyr og helt inn i Arendal havn.

- Der tok jeg dem igjen, og prøvde å roe dem. Men i stedet forsøkte de å kjøre meg ned.

Det var da han foretok manøveren som James Bond knapt kunne gjort ham etter.

Tiltet motoren

- Jeg klarte å vri meg unna og presset dem mot land. Så kom jeg forbi dem i over 35 knops fart og tiltet motoren rett foran dem. Da kommer det en veldig vannsøyle som fylte båten deres. Da måtte de gi seg. De kastet boblekaret over bord, og fortsatte opp Nidelva, forklarer Rueness.

Han fulgte etter, men er ikke kjent oppover elva. Da han i tillegg måtte stoppe for å få to polititjenestemenn om bord, var tyvene forduftet. Men signalementet er så bra at de trolig snart blir fakket.

Politiet ville ikke bruke egen båt av ressurshensyn.

Og karet? Det er hevet og ser ut til å være i bra stand. Det er foreløpig uklart om det blir avslag i prisen eller påslag, etter den historiske ferden karet har gjennomgått.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere