Våt og grå helg

Vinter og snø lar vente på seg.

Vinter og snø lar vente på seg. Foto: Alf Ove Hansen

Vått og grått i Sør-Norge, sol på Vestlandet og i Midt-Norge og fint, men kjølig i Nord-Norge. Det er stikkordene for helgeværet.

13.11.14 14:26

Riktignok blir det noe mindre nedbør sørpå enn tilfellet har vært den siste tiden, men statsmeteorolog Elbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt i Oslo kan ikke melde om store endringer i været østafjells.

– Det vil stort sett være slik det er nå, grått og litt regn av og til. Det dreier seg ikke om store nedbørsmengder, sier Moxnes til NTB.

Nedbøren i fjellområdene sørpå vil kunne komme som snø, mens det i lavlandet vil fortsette slik som nå, med lavt skydekke og lokal tåke flere steder.

– Vinden vil fortsatt komme fra østlig retning, og det vil blåse en del i kyststrøkene sørpå. I Agder-området vil det være perioder med stiv kuling på kysten, ellers liten kuling i kyststrøkene og forholdsvis rolig i indre strøk, sier Moxnes.

Det ventes heller ikke store endringer i temperaturene som vil holde seg stabile med mildvær, slik det har vært den siste tiden.

Best i Midt-Norge

Statsmeteorolog Arnstein Tjøstheim ved Meteorologisk institutt i Bergen kan by på noe bedre vær i helgen.

– Det ser bra ut både på Vestlandet og i Trøndelag. Det vil stort sett være fint vær, men periodevis noe skyet i Rogaland og en del østlig vind i Trøndelag, sier han.

Store deler av Vestlandet vil oppleve perioder med sol, og det vil være forholdsvis mildt. Temperaturen i Trøndelag vil være noe lavere, men fortsatt på et veldig behagelig nivå til å være november.

– Det kan komme en del vind i kyststrøkene, stort sett vil det være laber bris, men enkelte steder kan vinden komme opp i kulings styrke. I løpet av helgen løyer vinden og det bli mer klarvær. Det kan føre til litt kjølig temperatur, spesielt om natten, og noen steder vil kunne få nattefrost, sier Tjøstheim.

Fint i Nord-Norge

Statsmeteorolog Signe Røysland Sørlie i Tromsø kan fortelle at det fantastisk fine været som har vært i Nordland og Troms, stort sett fortsetter også inn i helgen.

– Det kan bli litt mer skyet utover helgen, men stort sett oppholdsvær og perioder med sol. Det kan også komme enkelte snøbyger og regnbyger, men ellers ser det bra ut, sier hun.

Vinden vil minke inn mot helgen, men nord i Finnmark og enkelte steder langs kysten kan det komme vind opp mot liten kuling utsatte steder.

– Lørdag vil det bli litt mer vind enkelte steder langs Helgelandskysten, Saltfjellet, Salten og Troms. Utsatte steder i Finnmark vil også oppleve en del vind, men den vil minske i løpet av ettermiddagen og kvelden, og på søndag vil det være mer rolige vindforhold, sier Røysland Sørlie.

Naturlig nok er det noe mer kjølig i Nord-Norge enn ellers i landet. Torsdag formiddag ble det målt 28,7 minusgrader på Finnmarksvidda, og minusgradene på rundt 20 og under på Finnmarksvidda vil fortsette i helgen.

– Troms og resten av Finnmark vil oppleve noen få kuldegrader, mens Nordland vil få noen få plussgrader, avslutter hun. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.