RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aas, Erlend (Scanpix)

Våteste siden 1900

Sist oppdatert:
Nå er det slått fast: Årets sommer på Østlandet var virkelig våt.

Årets sommer på Østlandet slo gamle nedbørsrekorder, melder Meteorologisk institutt. Det ble målt nedbør 195 prosent over normalen, og dermed snakker vi om den våteste sommeren siden 1900.

Inntil nå er det sommeren 1950 som har innehatt rekorden med 165 prosent over normalen, men den er altså slått med god margin.

683 millimeter sommerregn
Og hvis du lurer på hvor mye nedbør det er snakk, kan vi trekke fram målestasjonen Hølto i Hemsedal som eksempel. Her falt det i sommermånedene 683,6 millimeter nedbør - 280 prosent over normalen.

Mest på et døgn
Men det var på målestasjonen med det velklingende navnet Solgløtt ved Håsjøen det regnet mest i løpet av et døgn. 16. august bøttet det ned til måleglasset var fylt med 111,5 millimeter vann.

Det var mange målestasjoner som satte nye rekorder denne sommeren, ifølge met.no.

For Norge som helhet ble sommeren den nest våteste som er målt, 140 prosent over normalen. 1964 var verre. Da ble det målt 145 prosent over normalen.

Middeltemperaturen for Norge sommeren 2011 var 1,2 grader over normalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere