*Nettavisen* Nyheter.

Vått, grått og trått skiføre

Folk med ski-abstinenser har ei tøff helg i vente.

02.11.07 08:06

For tre uker siden kom kong Vinter på sin første snarvisitt i enkelte deler av landet. Så ble han jagd på dør igjen av tante Tø.

Siden den gang har vinteren bare unntaksvis vært i stand til å puste kalde vinder og legge igjen et lite dryss av hvitt her og der.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Senorge.no

Helga bringer nytt håp – men bare i begrensede områder høyt til fjells eller langt nord i landet. I lavlandet er det fortsatt rulleski som gjelder dersom du skulle få en ubendelig trang til å stake.

Snø, men ikke nok
Senorge.nos oversiktskart over skiføre i Norge, som du ser til venstre i denne artikkelen, viser hvor det er tendenser til skiføre her til lands.

En ringerunde til områder der kartet sladrer om snø, avslører imidlertid at grafikken må ses på som veiledende: Områdene har snø, men ikke alltid nok til at du kan gå på ski på den.

I lavlandet glimrer snøen med sitt totale fravær så å si i hele landet.

Nedtur for alpinister
Skiinfo følger føreforholdene over det meste av landet tett. På nettstedet oppdaterer skianleggene selv med data om når de skal åpne og hvilke snøforhold som råder.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tidligere har fire skianlegg meldt at de vil prøve å åpne deler av anleggene sine i disse dager. Men de siste dagene har temperaturen vært for høy til at snøkanonene har kunnet gå.

Kampen om å åpne en skibakke først ser per i dag ut til å stå mellom snøhullet Bjorli og et nytt anlegg i Målselv i Troms. Begge anlegg melder at det ikke skal særlig mer til enn noen minusgrader og/eller et lite snøfall før bakken kan åpnes. Det håper begge anlegg skal skje i løpet av noen få dager, kanskje så tidlig som søndag.

Øvrige anlegg Nettavisen har vært i kontakt med, melder at de håper å gjenoppta snøproduksjonen i løpet av kort tid. Flere skisenter har som mål å åpne neste helg. Oversikten finner du hos Skiinfo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.