RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øvde på bannord i livssynstime

Sist oppdatert:
Dassfeit, homonekrofil og knullesyk var bare noen av ordene på listen over skjellsord en 8. klasse fikk utdelt i krl-timen.

Skjellsordlisten ble distribuert i den nye livssynfaget i grunnskolen kristendom, religion og livssyn (krl) for å få elevene ved Kjenn skole i Lørenskog til å slutte å banne.

- Hensikten var å bryte ned tabuer, ufarliggjøre ord og oppfordre til kreativ bruk av skjellsord. Tre lister med 1000 adjektiv, forord og ett etterord ble delt ut, og de fleste av ordene er morsomme og ufarlige. Det sier vikaren som delte ut listen, Jostein Sand Nilsen, til TV 2 Nettavisen.

Ifølge VG kalles ordlisten for «Skjellsordmaskinen».

Sammen med listen fikk 8. klassingene utdelt en instruks om hvordan de kan sette sammen de mest effektfulle skjellsordene. I krl-timen fikk de så øve seg på ulike kombinasjoner.

Potet
Blant de mer snille ordene på listen finnes breiflabb, drue og grøt. Sand Nilsen sier han oppfordrer elevene til å unngå tabuord i vanlig utskjelling:

- Potet og drangotang er eksempler på ord som fint kan brukes til skjellsord, sier han.

Han innrømmer at listen kan ha inspirert elevene til bruk av grovere ord:

- Det er jo mulig, men samtidig er dette ord som finnes i ordbøker og på nettstedet forbanna.com der jeg fant dem, sier han.

Godkjent
Bruk av skjellsordlisten var godkjent av skoleledelsen på forhånd, men elevenes foreldre var ikke varslet. Rektor Hanne Sand, som er mor til vikaren, har fått munnkurv av skolesjefen i Lørenskog.

- Alt jeg kan si, er at opplegget var faglig begrunnet, sier hun. Hun understreker at det er inspektøren, som nå er på ferie, som har hatt ansvar for bruk av sønnen som vikar.

** TV 2 Nettavisen har ikke lykkes i å komme i kontakt med skolesjefen i Lørenskog.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere