*Nettavisen* Nyheter.

«Ved brann, varsle først vaktmesteren»

Dette er den noe merkelige instruksen til et borettslag i Fyllingsdalen.

25.04.07 12:13

(iBergen.no) Da beboerne i de 263 leilighetene Lynghaug borettslag fikk uttdelt de nye branninnstruksene, var det flere som stusset. Og det er kanskje ikke så rart. Bare hør her;

«Når du oppdager brann: 1. Varsle: Alle som befinner seg i lokalet skal varsles. Vaktmester/styreleder skal varsles, og disse vil deretter varsle brannvesenet. Brannvesenet kan om nødvendig varsles direkte på telefon 110/55565700.»

Er det kanskje vaktmester Narvestad som skal varsles? Hva hvis vaktmesteren ikke tar telefonen - skal du legge igjen beskjed å vente på at han ringer opp igjen?

Det er avisen Sydvesten som bringer den mildt sagt oppsiktsvekkende saken. Brannvesenet tar den nye instruksen med både humor og alvor, men regner med at folk skjønner at det er brannvesenet som skal varsles først ved en brann.

Styreleder i Lynghaug borettslag, Sigmund Sælensminde, la seg imidlertid flat da avisen tok kontakt.

- Denne formuleringen vil bli rettet omgående. Det er en glipp fra vår side at den ble stående slik, og det er mange som har ringt oss etter at de fikk instruksen. Vi vet at dette er helt bak mål, innrømmer Sælensminde.

Årsaken til glippen, er at styret i borettslaget vil at styreleder eller vaktmester skal varsles ved en brann slik at de kan være behjelpelig med å låse opp dører for brannmannskapene.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.