Statsminister Erna Solberg må ta en titt på sitt eget regneark, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum om kritikken fra Høyre-lederen.

Erna Solberg: - Kritikken mot politireformen har stilnet

Politisk latskap og idétørke, var Solbergs beskrivelse av åtte år med rødgrønn regjering da hun i talen til Høyres sentralstyre mandag fremholdt at politiske løsninger ikke handler om å bruke mer penger.

– Solberg må se på regnearket sitt. Hun bør vite at det ikke er noen regjering som har brukt mer oljepenger enn hennes egen. Så Solbergs kritikk rammer henne selv. Hun har smurt alle skattekuttene til noen få med mer oljepengebruk og avgiftsøkninger, sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

Han legger til at den borgerlige regjeringen er den første i historien som har opplevd at opposisjonen gjennomgående har foreslått å bruke mindre oljepenger i sine alternative forslag til statsbudsjett enn det regjeringen har lagt fram.

At Solberg fremsnakket reformer, mener Vedum er skjønnmaling fra statsministerens side.

– Snakker du bare med politimestrene og Politidirektoratet, så får du kanskje inntrykk av at politireformen går bra. Men snakker du for eksempel med de 80 stedene som har eller vil miste passkontor, vi du få en annen fortelling. Hun skryter også av sentralisering i kommunereformen. Jeg opplever derimot en stor uro landet rundt. Solberg driver med virkelighetsfjern skjønnmaling, mener Vedum.

(©NTB)