*Nettavisen* Nyheter.

Vegdirektøren vil lette på sløret

Foto: (Scanpix)

Rapporten om skandaletunnelene på E18 gjennom Vestfold holdes hemmelig, men vegdirektøren vil lette på sløret.

11.04.07 14:03

Statens vegvesen har så langt sagt nei til å offentliggjøre inspeksjonsrapporten fra tunnelene på E18 gjennom Vestfold. Men klokka 17 i ettermiddag vil Statens vegvesen likevel lette på sløret.

På pressekonferansen i Oslo vil vegdirektør Olav Søfteland orientere om status for vegtunnelene E18-tunnelene i nordre Vestfold, samt orientere om resultatene fra inspeksjonsrundene som nylig er gjennomført i landets øvrige veitunneler og hvilke tiltak som er truffet. Det er uklart om Statens vegevesen vil offentliggjøre selve rapporten eller bare gjøre rede for innholdet.

Feil på sju E18-tunneler
Kritikken mot Statens vegvesen og samferdselsministeren øker etter at Aftenposten onsdag kunne avsløre at det er flere enn Hanekleivtunnelen - som raste i romjula - og Bolstadtunnelen som ikke er sikre. I alt er det konstatert feilkonstruksjoner i sikringene på i alt sju tunneler på E18 gjennom Vestfold.

Norges Automobilforbund (NAF) er blant dem som reagerer. De har sendt et brev til Vegdirektoratet, der de ber om klare svar på om norske bilister kan føle seg trygge når de kjører gjennom landets tunneler.

- På vegne av våre 470.000 medlemmer krever vi at innholdet i tunnelrapporten offentliggjøres umiddelbart, uttaler Jan Johansen, administrerende direktør i NAF.

- Norske tunneler er OK

I kjølvannet av tunnelskandalen på E18 i Vestfold har Statens vegevesen gått alle norske tunneler nærmere etter i sømmene.

Ifølge Samferdselsdepartementet viser en gjennomgang av tunneler med hvelv (tunnelene i Nordre Vestfold er holdt utenfor) at det ikke er ikke er behov for ekstra sikring. Ikke all tunneler av denne typen er inspisert, men arbeidet forventes ferdig i løpet av 2007.

Heller ikke på andre typer tunneler (tunneler der det er bart fjell eller at vann- og frostsikring er lagt direkte på fjell) er det funnet spesielle forhold som gjør ekstraordinær sikring nødvendig, ifølge Samferdselsdepartementet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.