Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veien til Hammerfest gjenåpnet

Foto: TV 2
Ved 01-tiden natt til Skjærtorsdag hadde Hammerfest igjen veiforbindelse med fastlandet, etter at riksvei 94 ble gjenåpnet. Veien ble stengt av ras klokken 15.40 onsdag.

Veivesenet prioriterte å få åpnet for ferdsel, og derfor ble bare det ene kjørefeltet klargjort natt til torsdag. Arbeidet fortsetter torsdag med sikte på å åpne for trafikk i begge retninger.

Veien ble stengt en knapp kilometer fra Hammerfest sentrum da det gikk et ras som besto av én stor og mange mindre steinblokker.

Det er stor trafikk på veien, og biler hadde nettopp passert da raset gikk klokken 15.40. Vitner som så raset kunne imidlertid raskt opplyse at ingen biler var tatt av steinmassene. Stedet skal ikke ha vært spesielt utsatt for ras tidligere.

Ryddemannskapene måtte sprenge vekk steinblokker og samtidig rydde fjellet over rasstedet for å sikre mot nye ras før veien kunne åpnes.

Det ble satt inn båt mellom Hammerfest sentrum og tettstedet Rypefjord som ligger på den andre siden av rasstedet onsdag kveld slik at folk kunne komme til og fra byen mens veien var sperret.

(NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!