Veipirater slo til i Norge

20-åringen fra Sandefjord så det lå en mann i veibanen onsdag kveld. Da han stoppet for å hjelpe, ble han overfalt.

15.09.05 08:59

- Gutten trodde det lå en sekk i veien. Først da han bremset ned, så han at det var en mann, sier operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, Tor Kiste, til TV 2 Nettavisen.

20-åringen kom kjørende ved Sem i Vestfold. Han gikk ut av bilen for å se om han kunne hjelpe til. Da 20-åringen kom bort til mannen, snudde vedkommende seg brått og grep tak i genseren hans. Samtidig dukket det opp fire andre menn.

- Mennene snakket et fremmed språk, og begynte å oppføre seg meget truende mot gutten, sier Kiste.

Jernstang
En av mennene skal ha holdt en jernstang 20-åringen i ettertid tror var ment å skremme med. De andre ropte til ham, holdt ham i genseren og dyttet ham hardt to-tre ganger mot bilen sin.

- Til alt hell kom det en annen bil kjørende. Da må de ha blitt engstelige, i hvert fall hoppet de inn i en mørk blå Mercedes fra tidlig 90-tall og kjørte av gårde, sier Kiste.

Piratene kom seg ikke unna med verdier, og 20-åringen fikk ingen skader.

En av gjerningsmennene var en mann i 20-årene som hadde på seg en T-skjorte det sto «Norge» på, som også hadde et kart over Norge som motiv.

- Alvorlig sak
Politiet fikk melding om hendelsen klokken 21.30 onsdag kveld.

- UP skal i går ha forsøkt å stoppe en mørk Mercedes som kjørte for fort på RV 35 nord for Tønsberg, men det er foreløpig uklart om dette har noen sammenheng med hendelsen ved Sem å gjøre, sier Kiste.

Forholdet ble anmeldt ved Vestfold politidistrikt natt til torsdag, og blir nå etterforsket.

- Jeg kan ikke huske å ha sett noe særlig slikt i Norge, men vi ser meget alvorlig på saken og er interessert i tips fra publikum, sier Kiste.

Sverige har i flere år vært rammet av veipirater. Senest denne sommeren slo pirater til mot rasteplasser langs vestkysten. Flere av ofrene var norske familier på ferie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.