Veipirater stakk i Mercedes

Politiet i Tønsberg står uten spor etter at en 20-åring ble overfalt av veipirater da han stanset for en mann han trodde trengte hjelp.

15.09.05 10:58

20-åringen kom kjørende ved Sem i Vestfold onsdag kveld da han bremset for det han trodde var en sekk som lå i veien. Da han stoppet, så han sekken var en mann. Idet han går fram for å hjelpe mannen, griper vedkommende tak i genseren hans, og fire andre menn kommer fram og truer ham.

- Vi har ingen spor etter de fem. De forsvant i en eldre Mercedes. Nå håper vi på hjelp fra publikum, sier Roar Hjerpekjønn, leder for etterforskningsavdelingen Tønsberg politistasjon til TV 2 Nettavisen.

Etterlyser vitne
Politiet etterlyser nå en Mazda som passerte stedet ved 21.30-tiden onsdag. Denne bilen var trolig årsaken til at de fem mennene slapp 20-åringen og kjørte vekk.

- Vi håper at vitnet i denne bilen kan hjelpe oss videre i etterforskningen, sier Hjerpekjønn.

Veipirater er ikke noe vanlig fenomen innenfor dette landets grenser. I Sverige har de derimot herjet langs riksveiene i hele sommer. Bobilturister har vært mest utsatt.

20-åringen kom fra hendelsen uten skader, og piratene fikk heller ikke med seg noen verdier.

Ingen mistenkte
Politiet har ingen konkrete mistenkte i saken, men skjeler til det østeuropeiske miljøet i Norge på bakgrunn av beskrivelser.

De fem mennene skal ifølge politiet ha snakket sammen på et fremmed språk.

Ifølge Hjerpekjønn ser politiet svært alvorlig på saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.