RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Vekker vonde minner i Hamar

HAMAR (TV 2 Nettavisen): Likfunnet i Mjøsa vekker vonde minner i Hamar. I 1997 ble en 11-åring drept i byen, og nå frykter ordføreren et nytt drap. I dag kan svaret komme.

I dag kommer svaret på hvem som ble funnet ved Skibladnerbrygga i Hamar. I går finkjemmet Kripos området etter løsningen på det andre spørsmålet: Skjedde det noe kriminelt?

- Jeg håper vi får svar på hvem dette er, og jeg håper vi ikke står overfor en ny kriminalsak. Hamar-folk er sindige mennesker, men denne saken vekker mange minner for oss i Hamar, sa ordfører Einar Busterud i Hamar til TV 2 Nettavisen torsdag kveld.

12-åringen Bujar Gashi ble funnet knivdrept ved Prestrudhallen på Hamar i februar 1997. En 59 år gammel mann fra Hamar er dømt til 12 års fengsel for drapet. Drapssaken rystet Hamar. Innbyggerne i byen håper de sliper å oppleve en ny drapssak.

Avsides
Allerede før den døde kvinnen ble hentet opp av vannet torsdag ettermiddag, startet politiet med å lete etter svar i småbåthavna i Hamar sentrum. Politiet tror det er den savnede Tone Engelund som torsdag formiddag ble funnet død på tre meters dyp i havna.

Området ligger avsides til, men likevel bare cirka 300 meter fra Docile der hun sist ble sett av dørvakta natt til søndag.

Obduksjonsrapport
Fredag formiddag vil den foreløpige obduksjonsrapporten foreligge. Den vil først og fremst gi svar på hvem som torsdag ble funnet død i småbåthavna: Tone Engelund eller kvinnen i 30-årene som ble meldt savnet fra sitt hjem i oktober.

Men rapporten vil også kunne belyse det som skjedde.

Hvis kvinnen døde av drukning kan det tyde på at dødsfallet var en ulykke. Rettsmedisinerne vil også kunne se om personen var bevisst når hun falt i vannet. Var hun det vil også det kunne tyde på en ulykke. Hvis man derimot finner andre skader på kvinnen som indikerer at hun allerede var alvorlig skadd eller død da hun havnet i vannet, står politiet i Hamar overfor en ny kriminalsak.

Et annet sentralt spørsmål er: Gikk kvinnen alene på brygga natt til søndag?

Kan finne spor
Siden søndag kveld har det falt mye snø. Den begynte politiet å børste vekk allerede torsdag formiddag. Torsdag ettermiddag og kveld lette politiet i Hamar og kriminalteknikere fra Kripos etter spor på bryggene. Under snødekket kan politiet finne spor etter kvinnen. Gikk hun alene vil det indikere sterkt at hun var utsatt for en ulykke. Finner politiet derimot spor etter flere enn kvinnen, vil det kunne peke i retning av en kriminell handling.

Ennå har ikke den ukjente mannen fra Docile meldt seg. Politiet fortsatte torsdag å kartlegge hvem som var på byen samtidig med Tone Engelund natt til søndag. Målet er å finne flere som har sett henne, og å få identifisert den etterlyste mannen. Selv om det skulle vise seg at Engelund er funnet, ønsker politiet likevel å finne ut hva som skjedde med jenta fra hun gikk fra Docile litt over klokken 02, til hun havnet i vannet ved brygga.

- Denne saken henter fram vonde minner. Mange i Hamar husker fremdeles godt Bujar Gashi, sier ordfører Busterud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere