RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Høyre-leder og bergenser Erna Solberg deltar når startskuddet går for det som betegnes som Norges største rekrutteringskampanje noensinne.
Høyre-leder og bergenser Erna Solberg deltar når startskuddet går for det som betegnes som Norges største rekrutteringskampanje noensinne. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

«Vekstlandet» trenger 32.000 nye arbeidstakere

Sist oppdatert:
Bergensregionen trenger mer enn 32.000 arbeidstakere til nye arbeidsplasser og til jobber som blir ledige neste år.

For å skaffe kvalifiserte ansatte setter regionen i gang det som karakteriseres som «Norges største rekrutteringskampanje noensinne». Kampanjen lanseres i Bergen mandag under slagordet «Vekstlandet».

Der deltar blant andre Høyre-leder Erna Solberg sammen med lokale politikere og næringslivsfolk.

Kamp om ressursene

- Vi har en utfordring ved at mange bedrifter i regionen kjemper om de samme ressursene. Arbeidsmarkedet er så hett at lønningene presses opp og bedriftene «stjeler» kvalifisert arbeidskraft fra hverandre. Vi trenger et bredere rekrutteringsgrunnlag, sier Marita Scott. Hun er leder for teknisk rådgivning for skip og offshore ved Det Norske Veritas' kontor i Bergen. Hun merker at det er kamp om arbeidskraften lokalt.

- Vi har stadig annonser ute, mange landsdekkende kampanjer. Vi har stor søkning til jobbene, men ikke så mange som passer ut fra våre krav, sier Scott. Hun forteller at det kommer mange søkere fra utlandet. Mange av dem faller ut fordi de ikke kan norsk. Det er et krav av hensyn til sikkerheten.

Veritas er en av bedriftene som støtter kampanjen, og Scott håper avdelingen i Bergen får mange nye kvalifiserte søkere.

Inviteres til Bergen
Kampanjen ledes av Business Region Bergen (BRB) som har kommuner, fylket og næringslivet i regionen som medlemmer.

Kommunikasjonssjef i BRB, Tone Hartvedt forteller at kampanjen tar sikte på å skaffe aktuelle kandidater fra hele landet.

- Målgruppen vår er fagarbeidere og kompetansearbeidskraft i alderen mellom 23 og 35 år. Vi vil fortelle hvilke muligheter for jobb og karriere som finnes i Bergensregionen, og få dem til å søke på de jobbene som blir ledige, sier Hartvedt.

Kampanjen vil oppfordre interesserte jobbsøkere til å melde seg. I april vil 800 av de beste kvalifiserte få tilbud om en helg i Bergen.

Trenger 32.678 ansatte
De 800 vil bli invitert til det som kalles en VIP-helg i Bergensregionen der de vil få besøke aktuelle selskaper som har jobber å tilby.

- Vi henvender oss både til studenter og til dem som har noen års arbeidserfaring. Kampanjen vil omfatte hele landet. Vi er på jakt etter gode hoder og flinke folk, sier Hartvedt.

Hun forteller at BRB har foretatt en undersøkelse i et utvalg bedrifter i regionen om behovet for arbeidskraft neste år. På grunnlag av tall fra bedriftene har de kommet fram til at det trengs 32.678 arbeidstakere for å fylle behovet.

- Det skapes nye arbeidsplasser, og det blir ledige jobber fordi noen slutter, blir uføretrygdet eller går av med pensjon, sier Hartvedt som forteller at rekrutteringskampanjen skal fortsette i to år ut over 2013.

Oljeindustrien
Mange bedrifter har meldt seg til kampanjen. Naturlig nok er det bedrifter innen olje og gass og ingeniørbedrifter som har størst behov for arbeidskraft, men Hartvedt viser til at det er mange interessante arbeidsplasser i regionen også innenfor andre næringer.

- Alle leverandørbedriftene til oljevirksomheten har behov, men det er også mange andre bedrifter som trenger nye ansatte. Innen helsevesenet er det alltid behov, og vi har virksomheter i marin og maritim næring, reiseliv og forskning som trenger kvalifisert arbeidskraft, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere