RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vekter dømt for sexpress

Foto: Arne Ellingsen
Sist oppdatert:
Vekteren mente jenta «hadde vært med på leken» - men det var han som fikk smake steken.

(iBergen.no) Men han slipper ubetinget fengsel.

- Gjensidig flørt
Den 37 år gamle vekteren nektet all straffskyld da rettssaken mot ham startet forrige uke. Han var tiltalt for å ha seksuelt trakassert og utøvd vold mot en kvinnelig ansatt i resepsjonen på Oasen kjøpesenter. Selv karakteriserte han kontakten med kvinnen som en gjensidig flørt.

- Jeg kan ha klappet henne på baken i det hun gikk forbi, men det var ment som vennlighet. Hun var med på leken. Så enkelt var det, forklarte vekteren i retten.

Men han ble ikke trodd av Bergen tingrett.

- Det ble verre og verre
«Retten finner det bevist at NN (fornærmede, red. anm.) har gjort det tilstrekkelig tydelig overfor tiltalte at hun ikke samtykket til tiltaltes tilnærmelser og uttalelser ved å gjentatte ganger si ifra om at hun ville at tiltalte skulle holde opp, samt ved å vende seg bort da tiltalte forsøkte å kysse henne. Retten finner det videre bevist at tiltalte likevel valgte å fortsette sine tilnærmelser til tross for at hun hadde gitt uttrykk overfor ham for at hun ville at han skulle holde opp.» heter det i dommen mot mannen.

Over flere måneder var kvinnen gjenstand for uønskede seksuelle tilnærmelser fra vekteren.

- I begynnelsen syntes jeg han var en hyggelig fyr, men etter hvert utviklet det seg til noe mer. Han kom med slibrige kommentarer og antydninger. Det ble bare verre og verre. Jeg vet ikke hvor mange ganger det var, men flere ganger tok han meg på rumpen og strøk meg oppetter låret mot skrittet, forklarte kvinnen gråtkvalt i retten.

Ulike forklaringer
Vekteren var også tiltalt for ved en anledning å ha angrepet kvinnen fysisk på jobb. Dette skal ha skjedd etter at hun var blitt rådspurt av en kollega om en arbeidsoppgave, og sagt seg uenig med vekterens forslag til løsning på problemet. Men fordi flere vitner forklarte seg motstridende om dette tiltalepunktet, ble vekteren frifunnet for volden.

«Det faktiske hendelsesforløp hva gjelder når det (...) skal ha skjedd, foranledningen til dette samt rekkefølgende på de ulike hendelsene er således så uklart for retten at retten ikke finner å kunne domfelle tiltalte for dette forhold.» skriver retten.

Han ble dermed dømt til 24 dager betinget fengsel.

Frafalt voldtektssiktelse
Opprinnelig var mannen også anklaget for å ha voldtatt en kvinnelig kunde i Nesttun-senteret. Underveis i etterforskningen ble siktelsen utvidet til også å gjelde kvinnen på Oasen. Han ble sittende flere måneder i varetekt, før det ble klart at voldtektssaken mot ham ble henlagt på bakgrunn av bevisets stilling. Politiet valgte imidlertid å ta ut tiltale for de andre lovbruddene.

Også tidligere er han dømt for seksuell omgang med to mindreårige jenter. Rullebladet inneholder også dommer for grov vold. Helt siden arrestasjonen i november 2006 har han hardnakket benektet alle beskyldningene mot ham, og tatt avstand fra sin kriminelle fortid.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere