*Nettavisen* Nyheter.

Vekter vil ha voldtekts-erstatning

36-åringen bedyrer sin uskyld i voldtektssaken og vil ha erstatning for tiden i varetekt.

11.02.07 10:32

(iBergen.no) - Jeg har mistet to jobber, tapt verdifull tid med familien, flybilletter og vært innesperret på et lite rom i tre måneder, sier den voldtektssiktede vekteren til Bergens Tidende.

Onsdag ble han overraskende løslatt fra varetekt, bare én uke etter at han fikk forlenget fengslingstiden med fire uker i Bergen tingrett. Årsaken er at politiet fikk nye bevis i saken, som samlet sett la grunnlaget for løslatelsen. Privatetterforsker Ola Thune har laget en 21 sider lang rapport om saken, der blant annet det påståtte voldtektofferets troverdighet gåes etter i sømmene.

Vekteren er fortsatt siktet for å ha voldtatt en kvinnelig kunde på et rom i Nesttun senter i november. Politiet mener det ennå er skjellig grunn til mistanke og har tillit til kvinnens forklaring. Han har hele tiden benektet kvinnens påstander om voldtekt, og hevdet samleiet var frivillig. Den tidligere sex-dømte vekteren risikerer forvaring dersom han dømmes i retten.

Etter løslatelsen har han diskutert erstatningskrav med sin forsvarer Stein Erik Ottesen. Han bekrefter overfor BT at en henleggelse av saken vil kunne utløse et krav. Et konkret beløp vil han ikke skissere, men nevner at standardsatsene på 1500 kroner de første dagene i varetekt, og 400 de påfølgende dagene, vil være for lite.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.