Vekteren dømt for barnesex

Den voldtektssiktede mannen er tidligere dømt til tre års sikring for sex med mindreårige.

09.11.06 15:15

(iBergen.no): Mannen blir nå fremstilt for fengsling bak lukkede dører i Bergen tingrett.

- Vi ber om varetekt i fire uker på bakgrunn av gjentakelsesfaren. Siktede er tidligere dømt for sedlighet, vold og trusler og ble idømt tre års sikring, sier politijurist Trond Eide til iBergen.no.

Mannen ble dømt etter straffelovens paragraf 196, som omhandler seksuell omgang med barn under 16 år.

Vekteren i 30-årene erkjenner sex med en 36 år gammel kvinne på et kjøpesenter i Bergen, men nekter straffskyld for voldtekt. Overgrepet skal ha skjedd da kvinnen (36) ba vekteren på kjøpesenteret i Bergen om hjelp til å få ladet mobiltelefonen sin. Ifølge VG skal mannen da ha tatt henne med på et rom og voldtatt henne.

Hendelsen skal ha funnet sted tirsdag kveld. En time senere ble mannen pågrepet.

- Min klient er i sjokk, og er veldig preget av det som har skjedd. Hun er ikke fysisk skadd, men har vært til gjentatte legekonsultasjoner, sier bistandsadvokat Line Hvidtsten Ingebrigtsen til iBergen.no.

Advokat Stein Erik Ottesen er forsvarer for den siktede. Han sier til iBergen.no at hans klient forklarte seg for politiet onsdag, men at vekteren ikke erkjenner straffskyld.

- Han er overrasket og stiller seg helt uforstående til siktelsen. Han erkjenner å ha hatt sex med kvinnen. Men derfra til at det skal dreie seg om noe straffbart, er et langt stykke, sier Ottesen til iBergen.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Birthe Steen Hansen (iBergen.no)

Vekteren blir nå fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett.

Den siktede mannen er tidligere straffedømt for seksuell omgang med barn under 16 år, samt vold og trusler. Han skal ved den domfellelsen ha blitt ilagt tre års sikring.

Ledelsen ved det aktuelle kjøpesenteret ønsker ikke å kommentere voldtektssaken overfor iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.