RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velg og vrak i jobber

Sist oppdatert:
Det er nå 70.000 ledige i landet. Det er 19.000 færre enn samme måned i fjor.

– Ledigheten er nå under 3 prosent, og mulighetene til å finne jobb for arbeidssøkerne er meget gode, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en kommentar til Aetats ledighetstall for mars.

70.000 ledige
Ifølge Aetat var det ved utgangen av mars 70 000 helt ledige arbeidssøkere.

Det er en nedgang på 19.000 personer, hele 21 prosent, fra samme måned i fjor. Ledige utgjør nå 2,9 prosent av arbeidsstyrken.

Samtidig som ledigheten faller ble det i mars lyst ut mange ledige stillinger. Dette understreker ytterligere at arbeidsmarkedet fortsetter å bedre seg, påpeker arbeids- og inkluderingsministeren i en pressmelding.

Press
Det er nå 22.400 nye stillinger hos Aetat, og dette er en økning på 34 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Innenfor enkelte yrkesområder som industri, bygg og anlegg, ingeniør- og IKT-yrker er det nå større press enn tidligere, sier arbeidsdirektør Yngvar Åsholt.

Dersom en justerer for vanlige sesongvariasjoner har summen av helt arbeidsledige og tiltaksdeltakere blitt redusert med 900 personer i løpet av måneden. Videre var det registrert 13.300 ordinære tiltaksdeltakere og 37.000 delvis sysselsatte.

Høyest i Finnmark
Sogn og Fjordane har den laveste ledigheten med 2,0 prosent av arbeidsstyrken. Ledigheten i Finnmark er fremdeles høyest med 5,0 prosent av arbeidsstyrken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere