RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velger kjedelige reiser

Sist oppdatert:
Nordmenn velger tradisjonelle reisemål. Halvparten av oss har aldri vært i Asia, Afrika eller Latin-Amerika.

En ny undersøkelse fra SAS Braathens viser at 2,5 millioner nordmenn over 15 år ikke har reist til disse verdensdelene.

- Undersøkelsen tyder på at nordmenn ikke er så kreative når de ferierer. Tidligere undersøkelser viser at Ola Nordmann gjerne oppsøker samme reisemål flere ganger og porsjonerer ut ferien sin, sier seniorrådgiver Knut Løvstuhagen i SAS Braathens.

Folk mellom 15 og 30 år reiser minst eksotisk av alle, for hele 70 prosent av de har aldre vært i Asia, Afrika eller Latin-Amerika. De som er 30 til 39 år og de over 60 år er reiser mest av alle. 43 prosent av dem har vært i disse eksotiske verdensdelene.

Hedmarkinger og opplendinger velger minst eksotisk av alle. Bare 25 prosent av voksne fra Oppland og Hedmark har vært i Asia, Afrika eller Latin-Amerika. I Oslo og Akershus er det mer vanlig å reise til disse verdensdelene, hvor tallet er 53 prosent.

Ut fra statistikken definerer Løvstuhagen den typiske Ola Globetrotter. Han er en mann fra Akershus og Oslo mellom 30 og 39 år som bor alene og har minst 4 års høyere utdanning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere