NEW YORK (Nettavisen): Vendela Kirstebom møtte Donald Trump under den årlige korrespondentmiddagen i Det hvite hus i 1993, da de to satt ved siden av hverandre på samme bord.

Kirsebom ble for alvor kjent som supermodell da hun kom på forsiden av Sports Illustrateds badedraktnummer.

Vulgær

I et intervju med Daily Mail forteller Kirsebom at hennes kveld ble ødelagt fordi hun satt ved siden av Donald Trump.

- Alt han sa, var så vulgært. Jeg kunne ikke høre på hans nonsens en hel kveld, så jeg spurte om jeg kunne bli flyttet. Han snakket om store pupper, små pupper, hvordan den ene puppen var bedre enn den andre og forskjellen på dem, sier Kirsebom.

Bekrefter historien

Historien til Kirsebom bekreftes av Graydon Carter i Vanity Fair, som hadde ansvaret for bladets to bord under korrespondentmiddagen. Han bestemte seg for å sette de to ved siden av hverandre, fordi han så for seg at hun skulle ha det gøy sammen med ham.

«Dette var definitivt ikke tilfellet. Etter 45 minutter kom hun bort til mitt bord, nesten i tårer, og tryglet meg om å flytte henne, skriver Carter i Vanity Fair. Han forteller også at Kirsebom allerede den gang omtalte Trump som «den mest vulgære mannen jeg noen gang har møtt».

Kirsebom har også bekreftet historien overfor Dagbladet.

Jeg husker den veldig godt nå når du nevner det. Jeg reagerte på måten han pratet på, som virket veldig mannssjåvinistisk og nedlatende, sa Kirsebom til den norske avisen tidligere denne måneden.

- Hovedfokuset hans var bryster og størrelsen på kvinners kropper. Overvektige kvinner er ikke ekte kvinner etter hans syn. Han sa i praksis at hvis du ikke er attraktiv og vakker, har du ingen verdi som kvinne, sier Kirsebom til Daily Mail.

Skryter av overgrep

Den tidligere supermodellen er derfor ikke overrasket over videoopptaket som kom fram for en uke siden, der Donald Trump skryter av at han kan slippe unna med å kysse og begå seksuelle overgrep mot kvinner fordi han er en stjerne.

- Jeg håper virkelig at han ikke blir president. Herr Trump som president vil være forferdelig for hele verden, ikke bare USA, sier Vendela Kirsebom.

Denne uka har en rekke kvinner stått fram i media med påstander om at Donald Trump har antastet dem (Ifølge Politico er dette den komplette listen).

Senest fredag kom to nye kvinner fram. Den ene er Summer Zervos, som deltok i femte sesong av Trumps TV-serie «The Apprentice». Hun holdt fredag en pressekonferanse sammen med sin advokat i Los Angeles, og hevdet at Trump grep henne og tvang et kyss på henne under et forretningsmøte på et hotell i Beverly Hills i 2007.

Advokat Gloria Allred sier ifølge The Hill at Trump kysset Zervos aggressivt, tok på puppene hennes og forsøkte å føre henne inn på soverommet.

En annen kvinne, Kristin Anderson, forteller i et intervju med The Washington Post at Trump befølte vaginaen hennes på en nattklubb på Manhattan.

Trump har så langt tilbakevist alle beskyldningene.

HTML EMBED
embedNAvideo("8GtWCMJJxri8SBQjjFzLrA", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("toVBzHa9-sJHUapWQ1oJhg", false)