*Nettavisen* Nyheter.

Venn av Havnå tatt for Nokas-ranet

En 42 år gammel mann fra Arendal ble tirsdag ettermiddag pågrepet i Arendal og siktet for medvirkning til Nokas-ranet i Stavanger.

25.08.04 08:15

Ifølge TVNorge skal politiet ha funnet spor etter mannen om bord i Erling Havnås havseiler på Gran Canaria. Havnå ble siktet for grovt ran på Norsk Kontantservice i Stavanger i juli og har siden sittet varetektsfengslet.

TVNorge melder at 42-åringen som ble siktet tirsdag, er en kamerat av Havnå fra kickboksermiljøet i Arendal. Han er tidligere dømt for spritsmugling, men utover det er han ustraffet.

- Renvasker Havnå
Erling Havnås forsvarer, John Christian Elden, håper at pågripelsen vil være med på å renvaske hans klient.

- Jeg regner med at dette er en pågripelse som bringer Havnå litt lenger unna ranet, sier Elden til TV 2 Nettavisen.

Uten dramatikk
Pågripelsen skjedde uten dramatikk klokken 12.15 tirsdag. 42-åringen ble umiddelbart tatt med til avhør ved Arendal politistasjon der han satt i avhør i rundt en time. Mannen blir fraktet til Stavanger tirsdag kveld, opplyste politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt under en pressekonferanse i Stavanger tirsdag kveld.

42-åringen fra Arendal er siktet for medvirkning til ranet. Politiet ønsker ikke å kommentere hvilken forbindelse han har til ranet, men fordi han er siktet for medvirkning, tyder mye på at mannen ikke nødvendigvis ikke deltatt i selve ranshandlingen.

- Han vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Vi vet ennå ikke hva vi vil begjære, sier politiinspektør Andersen.

Nekter
Mannens forsvarer, Erik Lea, har ikke snakket sin klient og heller ikke blitt informert om grunnlaget for siktelsen. Lea sier at hans klient nekter enhver befatning med ranet, men at han ikke er overrasket over at politiet nå avhører ham i forbindelse med Nokas-ranet.

- Jeg har snakket med ham i noen minutter og sagt ja til å representere ham, men foreløpig har jeg ikke sett et eneste papir som forteller hvorfor han er siktet, sier Lea til TV 2 Nettavisen. Lea bekrefter at han har representert mannen ved tidligere anledninger.

Klikk på bildet for å forstørre.

42-åringen er den 12. mannen som er siktet i forbindelse med ranet av Norsk Kontantservice (Nokas) i Stavanger 5. april , der politimannen Arne Sigve Klungland ble drept.

Mannen som ble siktet tirsdag, kommer fra samme området som siktede Erling Havnå (46). Den tidligere europamesteren er knyttet til ranet gjennom spor funnet på en finlandshette brukt i ranet. Havnå er også siktet for ranet på Postens brevsenter i Oslo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Totalt fire menn er varetektsfengslet i forbindelse med ranet. Metkel Negassie Betew (25) ble pågrepet i Frankfurt 24. mai. Den antatte hovedmannen bak ranet, Kjell Alrich Schumann, ble pågrepet i mai.

I dag er fire menn varetektsfengslet, mens tre andre er siktet. Tre av de siktede, 25 år gamle Ridvan Halimi, David Aleksander Toska (28) og Jusuf Hani (23) er fortsatt på frifot, mens fire andre siktede er løslatt fra varetekt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.