RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vennene siktet for drapet

Foto: Knut Falch (Scanpix)
Sist oppdatert:
Minst fire av de fem som er siktet for drapet på Mohamed Ahssain (31) er venner eller bekjente av offeret.

Natt til mandag ble en femte person pågrepet i forbindelse med drapet.

TV 2 Sumo:Uforståelig for familien

Minst fire av de som er siktet for drapet på Ahssain, kjente ham. Flere av dem har også tilknytning til utestedene Club Mosquito og Club Kamikaze, og Club 112 som nå blir saumfart av politiets teknikere.

Penger skal ha vært motivet for drapet på Mohamed Ahssain, og nå kobles finans- og miljøseksjonen ved Oslo politidistrikt inn i etterforskningen.

Forsvant onsdag
Den ressurssterke 31-åringen hadde solgt seg ut av utestedet Club Kamikaze for et betydelig beløp, for så å kjøpe seg inn i utestedet Club Mosquito.

Les også:Drept med rå makt

Ahssain forsvant onsdag. En venn av ham forteller at han var innom utestedet Mosquito ved 17-tiden onsdag. En venn forteller TV 2 Nyhetene at Ahssain sa han skulle i et møte. Siden ble han borte. Først fredag ble han offisielt meldt savnet.

Lå i bag i bagasjerommet
Onsdag hadde den drapssiktede Quang Minh Pham (34) permisjon fra Berg fengsel i Tønsberg. Politiet er svært interessert i personer som kan gi dem opplysninger om hvor Pham kjørte med sin grønne BMW denne dagen. Onsdag kveld var Pham tilbake i fengselet, men torsdag var han ute igjen. Da hadde han leid bil: En sølvgrå Volvo. Også denne bilen ønsker politiet informasjon om.

Les også:Han ga permisjonen

Lørdag ble 34-åringen stoppet i Larvik. I bagasjen på den sølvgrå Volvoen lå liket av Mohamed Ahssain (31) i en bag. Ahssain var kraftig forslått. Politiet mener han ble slått og sparket til døde. Pham, som soner en dom på 21 års fengsel for drap, er siktet for forsettelig drap.

Pham skal være en barndomsvenn av avdøde Mohamed Ahssain.

Venner
Søndag ble tre andre personer siktet for drapet på Ahssain, og natt til mandag kom den femte pågripelsen.

Flere uavhengige kilder forteller at alle tre tilhører utelivsbransjen i Oslo, og er at de er gode venner og bekjente av Ahssain.

En 38-åring hadde nylig tatt over driften av utestedet Kamikaze. Den siktede 27-åringen skal ifølge TV 2 Nyhetene ha bodd sammen med avdøde Ahssain. Han drev også utestedet Mosquito.

Varetektsfengsles
Mandag blir Pham varetektsfengslet for drapet. Det skjer trolig som en kontorforretning. Pham skal ha forklart seg om sin tilknytning til drapet, og vil dermed ikke motsette seg varetekt.

Les også:Forteller alt om likfunn i bilen

Hvis politiet begjærer de andre varetektsfengslet, vil det skje tidligst tirsdag.

Abrahamsen utelukker heller ikke at andre vil bli siktet i saken.

- Det er noe vi vurderer hele tiden, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere