*Nettavisen* Nyheter.

Vennetreff endte i tragedie

De syv vennene hadde vært på sommertreff da båten kjørte på land. Lokalmiljøet er i sorg.

31.07.06 14:45

De syv skulle hjem fra en sommertreff på en hytte utenfor Mandal. Bare 200 meter fra hytta kjørte båten rett i en odde. Den ble slengt opp på land og kastet i været, før den smalt i bakken.

Les også:To døde, fem skadd i båtulykke

Berget vennene
En 53 år gammel mann og en 39 år gammel mann omkom trolig momentant. De fem overlevende – tre kvinner og to menn i 40-50-årsalderen – ligger på sykehus. Tilstanden for én av dem er ustabil, opplyser Sørlandet sykehus.

Alle de involverte var fra Mandalsområdet, og de var svært aktive i lokalmiljøet, forteller kapteinen på redningsskøyta som ble sendt ut for å hjelpe til etter ulykken, Espen Maberg. Han kjente gjengen godt.

- For ikke lenge siden satt vi sammen i lystig lag og koste oss. Så må du ut og berge dem inn, sukker han til TV 2 Nettavisen.

Gjester i sorg
Den skjebnesvangre kvelden var han ikke sammen med de rammede, men flere andre mennesker fra området var på hytta sammen med dem.

- Det har vært en vennegjeng som har hatt det koselig. De er godt voksne folk som er sindige og rolige – de satt på brygga og fortalte gode historier, så det har vært en helt rolig sammenkomst, sier Maberg.

For de gjestene som tilfeldigvis ikke ble med i ulykkesbåten er det vanskelig å begripe det som er skjedd.

- Folk lurer på hvorfor det ikke var de som ble med, hvorfor det ble som det ble, sier Maberg.

- Det er vondt å spekulere rundt det, men det var jo mørkt, og hadde de bare vært fem meter unna, ville det vært beine veien rett hjem, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag