*Nettavisen* Nyheter.

Venstre fornøyd med Hareides vending

Ketil Kjenseth i Venstre ankommer møtet til Venstres nye stortingsrepresentanter torsdag på Stortinget.

Ketil Kjenseth i Venstre ankommer møtet til Venstres nye stortingsrepresentanter torsdag på Stortinget. Foto: Lise Åserud (NTB / Scanpix)

Venstre mener det er gledelig dersom KrF gjør alvor av ideen om å droppe reservasjonsrett mot at legenes samvittighetshensyn ivaretas på andre måter.

24.04.14 21:50

– Det er gledelig dersom KrF lar hensynet til den svake part i abortsaker, pasientene, gå foran hensynet til et lite mindretall av leger, sier Ketil Kjenseth (V), som sitter i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

KrF-leder Knut Arild Hareide sa til Vårt Land torsdag kveld at han er villig til å droppe kravet om å gi fastleger mulighet til å reservere seg mot å henvise til abort, gitt at andre løsninger kan ivareta hensynet både til legenes samvittighet og pasientenes rettigheter.

Før påske tilbød Venstre å støtte KrFs ønske om gratis prevensjon mot at partiet trekker kravet.

– På bakgrunn av den enorme motstanden mot reservasjonsretten i folket og i helsevesenet, synes jeg dette er svært konstruktive signaler fra KrF. Venstres tilbud om støtte til KrF-forslaget om gratis prevensjon står ved lag, sier Kjenseth til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.