RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre fornøyd med Hareides vending

Ketil Kjenseth i Venstre ankommer møtet til Venstres nye stortingsrepresentanter torsdag på Stortinget.
Ketil Kjenseth i Venstre ankommer møtet til Venstres nye stortingsrepresentanter torsdag på Stortinget. Foto: Lise Åserud (NTB / Scanpix)
Sist oppdatert:
Venstre mener det er gledelig dersom KrF gjør alvor av ideen om å droppe reservasjonsrett mot at legenes samvittighetshensyn ivaretas på andre måter.

– Det er gledelig dersom KrF lar hensynet til den svake part i abortsaker, pasientene, gå foran hensynet til et lite mindretall av leger, sier Ketil Kjenseth (V), som sitter i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

KrF-leder Knut Arild Hareide sa til Vårt Land torsdag kveld at han er villig til å droppe kravet om å gi fastleger mulighet til å reservere seg mot å henvise til abort, gitt at andre løsninger kan ivareta hensynet både til legenes samvittighet og pasientenes rettigheter.

Før påske tilbød Venstre å støtte KrFs ønske om gratis prevensjon mot at partiet trekker kravet.

– På bakgrunn av den enorme motstanden mot reservasjonsretten i folket og i helsevesenet, synes jeg dette er svært konstruktive signaler fra KrF. Venstres tilbud om støtte til KrF-forslaget om gratis prevensjon står ved lag, sier Kjenseth til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere