Gå til sidens hovedinnhold

Venstre mener nytt regjeringskvartal vil ødelegge bybildet

Venstre kaller alle de sju forslagene til nytt regjeringskvartal for «gigantomani».

Nestleder i Venstre, Ola Elvestuen, frykter at det nye regjeringskvartalet vil bli altfor dominerende, og foreslår at flere departementer bør plasseres andre steder i Oslo.

– Alle forslagene vil skape et dårligere byrom, spesielt rundt Youngstorget og Møllergata. Jeg kan heller ikke se at det blir et godt byrom i selve regjeringskvartalet. Det blir liggende der som en stor festning midt i byen, sier Elvestuen til NRK.

Se video av forslagene:

Det nye regjeringskvartalet skal huse alle departementene, unntatt Forsvarsdepartementet og totalt 5700 ansatte. Det skal bygges totalt 125.000 kvadratmeter som etter planen skal stå klart i 2027.

Ola Elvestuen mener det blir feil å legge store volumer inn i regjeringskvartalet, sammenlignet med Stortingets størrelse og viktighet. Han får støtte fra byantikvariat Janne Wilberg som frykter at det nye regjeringskvartalet vil påvirke bybildet negativ.

– Det blir Manhattan i Oslo. Jeg tror ikke at vi skal få til noe byliv knyttet til regjeringskvartalet. Statsbygg har uansett vært tydelig på at det ikke skal være noe aktivitet på gateplan i dette området, sier hun til NRK.

Statsbygg har fått inn sju ulike forslag i en arkitektkonkurranse der arkitekter og ingeniører gått sammen i grupper. En jury på ni medlemmer skal nå vurdere de innkomne forslagene i løpet av våren og sommeren og velge ut de to beste. Høsten 2017 skal Statsbygg gå i forhandlinger med disse to om tildeling av prosjekteringskontrakten.

(©NTB)

Les også

Evelina er en av jentene på bildet fra Nor-Shipping: - Det er naturlig at en bedrift velger å bruke jenter på denne måten

Har du sett denne videoen?

Kommentarer til denne saken