*Nettavisen* Nyheter.

Venstre refser kirken

Venstres nestleder Olaf Thommessen er lite begeistret for den katolske kirkens anbefaling om ikke å stemme på Venstre, Ap eller SV.

24.05.05 13:47

– Utspill som dette hører ikke hjemme noe sted. Den katolske kirken i Oslo burde holde seg for god til å angripe politiske partier på denne måten. Jeg opplever at utspillet er med på å stigmatisere både en menighet og et kirkesamfunn, sier Thommessen til Vårt Land.

Thommessen er selv katolikk, og liker dårlig utspillet som nylig kom fra Kommisjonen for Rettferdighet og Fred i Oslo bispedømme:

«Symbolsaken er å påvirke samfunnets moraloppfatning dit hen at homoseksuelt samliv er akkurat like uproblematisk som det heteroseksuelle og derfor helt bør likestilles med dette. Som kjent er kirkens lære den diametralt motsatte», heter det i en uttalelse.

Kommisjonen sier videre at «Aps, SVs og Venstres programmer vil fjerne folks moraloppfatning ytterligere bort fra et bibelsk ståsted, noe som vi alle bør tillegge betydelig vekt når det gjelder politisk valg».

Den katolske kirke har et verdensomspennende nett av rettferdighets- og fredskommisjoner. Oppgaven er å anvende kirkens sosiallære på dagsaktuelle problemstillinger.

Kommisjonen i Oslo katolske bispedømme består av Janne Haaland Matlary, Ulrik Sverdrup-Thygeson, Fr. Joseph Mulvin OP, Bernt T. Oftestad og Håkon H. Bleken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.