*Nettavisen* Nyheter.

Venstre vil være bilpartiet

Venstre erklærer seg som framtidas bilparti og vil vinne velgere blant annet gjennom forslag om høyere bensinavgift og avgifter som oppmuntrer til miljøvennlig drivstoff.

26.03.04 15:19

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Venstres leder Lars Sponheim åpnet partiets landsmøte på Hamar fredag og tegnet opp visjonene partiet håper skal gi større oppslutning ved stortingsvalget i 2005.

Bilavgiftsreform
Høyere bensinavgift på dagens bensin er en av kampsakene. Samtidig vil Sponheim at avgiftene på svovelfri bensin og diesel kuttes. Årsavgiften vil partiet redusere, mens det samlede avgiftstrykket skal forbli uendret, heter det i Venstres forslag til bilavgiftsreform.

- Utvikling av teknologi tar tid, og hydrogenbilen for alle kommer ikke i morgen. Derfor går vi i bresjen for et hvert initiativ som kan redusere utslippene i transportsektoren, sa Sponheim på landsmøtet. Han erklærte Venstre som "framtidens bilparti".

- Fortidens bilpartier har vi nok av, sa han.

Angrep Ap og LO
Sponheim rettet harde angrep på Ap og LO og beskriver tida fram til stortingsvalget som en 534 dager lang reise som først og fremst blir " en verdikamp mellom det dogmatiske sosialdemokratiet og det moderne og radikale Norge som Venstre skal stå i spissen for", skriver NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.