*Nettavisen* Nyheter.

Ventedøgn uten søvn

Skoleturen til Riga fikk en slitsom slutt. Skoleklassen fra Bodø skulle vært hjemme for tolv timer siden, men står bom fast på Gardermoen.

25.01.06 15:14

Etter en studietur til Riga i Latvia skulle skoleklassen fra Bodø videregående skole fly med SAS Braathens fra Riga til Bodø, men hjemreisen ble brått avbrutt i København.

Skoleelevene beskriver situasjonen som frustrerende. De er trøtte og slitne etter over et døgn uten søvn.

- Da vi kom til København var alle fly kansellert, så vi ble vi satt på en buss til Oslo, sier Marlen Hansen til TV 2 Nettavisen.

Ombooket fire ganger
Skoleklassen har nå blitt ombooket til et fly hjem til Bodø klokken 17.15, men elevene tror ikke nødvendigvis at dette betyr at de skal hjem snart.

- Vi har blitt ombooket fire ganger bare i dag, sier Karina Andreasen.

Til tross for at skoleklassen har reist og ventet i over et døgn har ikke SAS Braathens tilbudt dem hotellopphold. Det eneste de har fått er 350 kroner i matpenger.

Ingen hjelp å få
Som om ikke det skulle være nok: På bussen fra København glemte elevene et digitalt kamera og taxfree-varer.

Da de spurte SAS Braathens om hjelp til å lokalisere bussen slik at de kunne få eiendelene deres tilbake, kunne ingen i SAS Braathens hjelpe dem. Ingen visste hvilken buss elevene hadde kommet med.

Vil kreve erstatning
Skoleelevene lover at de kommer til å forfølge saken. De vil kreve SAS Braathens for tapte taxfree-varer, digitalt kamera, og ikke minst tort og svie.

I tillegg til dette vet ikke jentene hvor bagasjen deres er hen.

- Dette er en virkelig dårlig avslutning på en ellers fin klassetur, sier Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.