Venter en skikkelig gråværsdag i Sør-Norge

På værradaren på yr.no kan du følge nedbørsfeltene minutt for minutt. Slik var bildet onsdag morgen.

På værradaren på yr.no kan du følge nedbørsfeltene minutt for minutt. Slik var bildet onsdag morgen. Foto: Faksimile (Yr.no)

Du kan følge nedbøren på værradaren.

22.08.18 10:15

Meteorologisk institutt venter en skikkelig gråværsdag i Sør-Norge onsdag.

Meteorologisk institutts nedbørsradar finner du på yr.no.

Det er sendt ut varsel for jordskredfare på gult nivå for Vestlandet:

«Et kraftig lavtrykk beveger seg innover Vestlandet onsdag morgen. Det ventes mye regn, opp mot 30-50 mm på 6 timer og 50-70 mm på 12 timer. Nedbørmengden og nedbørens plassering er noe usikker. Det ventes mest nedbør i Hordaland og Sogn og Fjordane. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt», heter det i varselet.

Tirsdag var det Sande i Vestfold som hadde den høyeste temperaturen, 21,6 grader, mens Grosettjern hadde den kaldeste dagtemperaturen, minus 0,7. Kaldest natt til onsdag var Čoavddatmohkki målestasjon i Karasjok i Finnmark - minus 1,9 grader.

Til tross for skyer og regn tirsdag, var det flere steder som hadde det meteorologene kaller en nordisk sommerdag, det vil si temperaturer over 20 grader. I tillegg til Sande i Vestfold, havnet Rygge i Østfold, Nøtterøy i Vestfold, Lier i Buskerud, Notodden i Telemark, Drammen i Buskerud, Oslo, Hakadal i Akershus, Lillehammer i Oppland og Råde i Østfold havnet på denne lista.

Følg løpende Twitter-meldinger fra Meteorologisk institutt her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.