RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter flyktningestrøm av flomofre

Sist oppdatert:
Utlendingsdirektoratet (UDI) forbereder seg på en strøm av søknader om familiegjenforening, og oppholdstillatelse i Norge, etter tsunamikatastrofen.

- Jeg vil ikke spekulere i antall, men vi har tatt høyde for at det kan bli mange slike saker, sier UDI-direktør Trygve G. Nordby til VG.

UDI-direktøren venter nå på om FNs flyktningekommissær vil be verdenssamfunnet ta imot et større antall overføringsflyktninger etter at Sørøst-Asia ble rammet av flodbølgen.

- Foreløpig vet vi ikke om det kommer en slik hendelse. I så fall blir det et politisk spørsmål om Norge skal ta imot flere kvoteflyktninger, understreker Nordby.

I tillegg kommer mennesker som allerede har familie i Norge, og som er hardt rammet av katastrofen. En del av disse, blant andre tamiler fra Sri Lanka, slektninger av thailendere gift med norske statsborgere, og slektninger av noen hundre flyktninger som allerede er ankommet Norge fra Aceh-provinsen i INdonesia, mener Nordby en kan forvente asylsøknader fra.

Alle flomrelaterte saker som havner hos UDI, vil bli høyt prioritert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere