Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter full storm i helgen

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Meteorologisk Institutt advarer om vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge i helgen. Illustrasjonsfoto.
VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Meteorologisk Institutt advarer om vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge i helgen. Illustrasjonsfoto. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Meteorologisk Institutt advarer bilførere som har tenkt seg over fjellet.

Fra lørdag kveld til søndag kveld blir det storm på Sørvestlandet og i fjellet i Sør-Norge, melder Meteorologene på Twitter på fredag.

Lars Andreas Selberg i Meteorologisk Institutt oppfordrer spesielt bilførere som har tenkt seg fra øst til vest over fjellet til å ta sine forholdsregler.

- Bør dra i kveld eller i morgen tidlig

- Vi har ute gult farevarsel på vanskelige kjøreforhold. De som har tenkt seg over fjellet, spesielt i vestlige del av Langfjella, vil jeg anbefale å komme seg av gårde i kveld eller morgen tidlig. Vinden øker skikkelig på i fjellet sent lørdag kveld og gjennom store deler av søndagen, sier meteorologen til Nettavisen fredag kveld.

Den sterke vinden som er ventet kommer som et resultat av et lavtrykk som har dannet seg i havet utenfor Vestlandet.

- Hvor sterk vind snakker vi om her?

- Det vil komme opp i full storm langs kysten sør for Boknafjorden i Rogaland. I fjellet blir det liten til full storm fra sent lørdag kveld til søndag kveld.

Farevarselet som er sendt ut er på gult nivå.

Bør feste løse gjenstander

- Det er ikke ekstremvær, men man bør ta forbehold. Løse og lette gjenstander med et veldig stort vindfang er det lurt å feste. Områdene som er mest utsatt er indre strøk i Hordaland og Rogaland, sier Selberg.

- Men også de aller fleste i byer som Bergen og Stavanger kommer til å merke at det er mye vind. Det blir en vindfull helg, legger han til.

Også på Østlandet vil vinden øke gjennom helgen.

- Det er ventet litt vindøkning spesielt på kysten, på steder som i Agder og Telemark, sier meteorologen.

- Lørdag kveld kan vinden der komme opp i liten kuling. Søndag ser det ut som om vi kan få periodevis stiv kuling langs kysten. Det er pålandsvind, og da er det fort at det blir litt påfyll av snø. Det er ikke snakk om store mengder, men litt kommer det nok. Det kan gå over i regn i de aller ytterste strøkene langs kysten. I Oslo holder det seg nok som snø på lørdagen, sier han.

Ventes mer snø på Østlandet

Hva neste uke angår, sier prognosene at temperaturen vil bli litt mildere på Østlandet. Det er ventet moderate mengder med nedbør, som antakelig vil holde seg som snø på Østlandet.

På Vestlandet kan nedbøren komme som regn.

- Men det er ikke snakk om veldig høye temperaturer, så snøgrensen vil være lav. I indre strøk på Vestlandet er det fullt mulig at nedbøren kan komme som snø helt nede i dalene, sier Selberg.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!