*Nettavisen* Nyheter.

Venter i frykt på metanol-dom

Onsdag ettermiddag får giftdrapstiltalte Erik Fallo og Per Erik Fossum sin dom i Oslo tingrett for å ha innført og solgt metanolholdig sprit.

Sju personer er døde etter å ha drukket spriten.

- Erik Fallo frykter det verste og håper på det beste, sier hans forsvarer, advokat Tore Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Spritkongen møter ikke i tingretten for å få dommen opplest. I stedet får han den forkynt på cella i Ringerike fengsel.

- Han synes det blir for tungt, derfor møter han ikke, sier Eriksen.

Se web-TV med Fallo her

Hovedmann
Fallo, som av påtalemyndigheten anses som hovedmannen i metanolsaken, er tiltalt for giftdrap på sju personer etter paragraf 153 i straffeloven. Fossum er tiltalt for ett giftdrap etter paragraf 153 og ett uaktsomt drap etter paragraf 239 i straffeloven.

- Fallo ser det som urettferdig at han er utpekt som hovedmann. Han mener selv at det skulle sittet en åtte-ti personer til på tiltalebenken, sier Eriksen.

Forsvareren sier videre at Fallo føler ansvar for det som har skjedd, men at han hele tiden understreker sin uskyld i å ha solgt sprit som inneholdt metanol.

- Det visste han ikke om. Og da han fikk vite det, ringte han de han kunne for å varsle, sier advokaten.

Påstand om fengsel
Aktor Siw Morrow la i Oslo tingrett ned påstand om henholdsvis 16 og 9 års fengsel for giftdrapstiltalte Erik Fallo (58) og Per Erik Fossum (76).

I tillegg krever påtalemyndigheten at Fallo skal betale 6 millioner og Fossum 38.000 kroner til statskassen for inntektene de hadde av illegalt spritsalg i 2002 og 2003, derav også metanolholdig sprit som førte til at flere personer døde.

8. april i år ble to 48 år gamle menn i Moss tingrett dømt til tolv og åtte års fengsel for forsettlig giftdrap i metanolsaken i Østfold. To mennesker døde og fem ble skadd etter å ha drukket metanolholdig sprit fra det såkalte Mosse-partiet høsten 2002.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.