RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter over 200 millimeter på seks døgn

REGN PÅ VEI: Tvers over Atlanterhavet ser man på dette satelittbildet et bånd med skyer. Det er dette båndet, en såkalt atmosfærisk elv, som transporterer fuktighet og regn mot Norge nå.
REGN PÅ VEI: Tvers over Atlanterhavet ser man på dette satelittbildet et bånd med skyer. Det er dette båndet, en såkalt atmosfærisk elv, som transporterer fuktighet og regn mot Norge nå. (Meteorologisk institutt)
Sist oppdatert:
- Hold deg unna bratte skråninger, bekker og elveløp, lyder rådet før 200 millimeter regn ventes inn over Vestlandet.

Deler av Vestlandet kan få godt over 200 millimeter nedbør de neste seks dagene. Med alt regnet følger også økt skredfare.

Det ventes mye nedbør i indre strøk av Vestlandet, lokalt opp mot 60–80 millimeter det kommende døgnet, melder skredvarslingstjenesten varsom.no.

RÅD: - Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring, lyder rådet på varsom.no. Det anbefales videre rensing av dreneringsveier og stikkrenner.

I løpet av de neste seks døgnene er det ventet totalt over 200 millimeter.

– Noen trøstende ord: regnet kommer i byger, det betyr solgløtt mellom bygene, melder Meteorologisk institutt tirsdag.

Akkurat hvor de kraftigste bygene treffer, er noe usikkert. På grunn av de store nedbørsmengdene er det utstedte varsel om jord- og flomskredfare på gult nivå for indre og midtre strøk av Vestlandet. Varselet omfatter også enkelte strøk av Oppland, Telemark og Aust-Agder.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere