Venter regn, sludd og snø og vanskelige kjøreforhold

Juleværet:

Kuling, snøfokk, underkjølt regn og overgang fra regn til snø. Meteorologene advarer deg som skal ut på veien torsdag og fredag.

20.12.18 14:00

Det ventes snø og vanskelige kjøreforhold flere steder i Sør-Norge torsdag og fredag, ifølge Meteorologisk institutt.

Fredag er den store utfartsdagen. På fjellet blir det vind og snøfokk og i Agder kan regn som går over til snø gi utfordringer.

Se oppdatert farevarsel her

Torsdag venter meteorologene 20-30 centimeter snø litt inn fra kysten i Telemark. Dette kan gi lokalt vanskelige kjøreforhold i fylket, heter det i varselet.

For Østlandet gjelder farevarselet for underkjølt regn fram til torsdag kveld.

For Agder-fylkene venter meteorologene at snøgrensen fredag kryper nedover, og det blir overgang fra regn til snø, etter hvert også på kysten.

For fjellet i Sør-Norge ventes torsdag og fredag kuling og lett snø, noe som kan gi snøfokk og vanskelige kjøreforhold, vesentlig i sørlige fjellområder.

Sjekk værmeldingen for ditt område på yr.no

Her blir det kaldt julaften

Temperaturprognosene viser at det kan bli kaldt i indre strøk i Sør-Norge julaften, mens det vil ligge på plussiden på kysten i sør og vest. I Nord-Norge blir det kaldt i indre strøk på julaften, mens det på kysten kan bli plussgrader flere steder, særlig i sør.

Slik ser temperaturutsiktene ut for julaften i Sør-Norge. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr.no)

Lavtrykk på vei

Neste uke sniker flere lavtrykk seg forbi Island og østover mot Norge, heter det i et varsel torsdag. Dette lavtrykket gir nedbør i vest og nord, mens østafjells ligger i le og får oppholdsvær.

Lengst nord ser det ut til at nedbøren kommer som snø eller sludd, men lengre sør kommer nedbøren som regn i lavlandet.

Les også: Kollisjon mellom bil og vogntog - kvinne til sykehus

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for vanskelige kjøreforhold flere steder i Sør-Norge. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr.no)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.