Venter skyer og kjøligere vær

DÅRLIGERE VÆR I VENTE: Ifølge Meteorologisk institutt bør du nyte sola og varmen mens den er her, for utover i uka er det spådd skyer og nedbør flere steder i landet. På Værlandet i Sogn og Fjordane skinte sola denne helga.

DÅRLIGERE VÆR I VENTE: Ifølge Meteorologisk institutt bør du nyte sola og varmen mens den er her, for utover i uka er det spådd skyer og nedbør flere steder i landet. På Værlandet i Sogn og Fjordane skinte sola denne helga. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Nyter du sol og varme akkurat nå? Grått vær er i vente utover i uka, ifølge Meteorologisk institutt.

27.07.15 13:32

- Det er ustabilt vær i vente, sier statsmeteorolog Mariann Foss til Nettavisen og sitter med et rykende ferskt langtidsvarsel i hendene.

Mens sola skinner over hovedstaden, er det mørke skyer i horisonten. Allerede tirsdag og og onsdag ventes det dårligere vær for Østlandets del.

- Vi venter ustabilt vær for Sør-Norge med regnbyger fra torsdag. Det blir perioder med sol Østafjells, mens for resten av landet - som Vestlandet og Trøndelag - er det mer skyer i vente, sier meteorologen.

Det er ikke mye varme i vente, men relativt kjølig luft.

For Nord-Norge ventes det perioder med regn i Nordland og Troms og også Finnmark, men i Finnmark ventes lettere vær utover torsdag.

Mot helga ventes det for Sør-Norge lokalt byger fredag. Lørdag kan det komme regn inn mot Vestlandet. Mens det blir perioder med sol i Sør-Norge, blir det gråest på Vestlandet, ifølge langtidsvarselet.

Søndag ventes det fortsatt nedbør av og til over hele landet.

Statsmeteorolog Mariann Foss innrømmer at sommerværet kan være vanskelig å varsle, for eksempel når værsymbolene viser sol og sky, mens lokale byger kan gi en helt annen opplevelse. Hun råder folk til ikke bare å se på symbolene på værkartet, men også få med seg det mer utfyllende varselet.

Se værvarsel for de neste fem dagene på met.no herNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.