Torsdag kveld og fredag ventes vanskelige kjøreforhold på Østlandet og fjellet i Sør-Norge på grunn av snø og temperaturer rundt 0 grader, melder Meteorologisk institutt i sitt farevarsel.

Det anbefales å bruke dekk som passer for forholdene.

Vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser ventes å bli konsekvensene av værforholdene.

Hissig lavtrykk på vei

Onsdag melder meteorologene at et lite, men hissig lavtrykk med snø- og sluddbyger er på vei inn mot sørlige Nordland.

I Møre og Romsdal og Trøndelag blir det opp til liten storm på kysten.

Mange steder på Vestlandet kom det snø tirsdag. Mildvær i dagene som kommer gjør at snøen kun blir liggende i høyere strøk.

Meteorologisk institutt venter snø i innlandet i hele Norge de neste dagene. På dette kartet ser du snø som blå felt, mens det grønne er sludd eller regn. På kysten regner meteorologene med sludd eller regn, særlig i de sørlige delene av landet.

Neste uke blir det mildere i Nord-Norge. Fram til da varierer temperaturen en del i hele landet. I Sør-Norge blir det imidlertid fortsatt kaldt, særlig på indre Østlandet. På Vestlandet blir det fralandsvind og lavere temperatur.

Politiet med advarsel

Onsdag morgen gikk politiet i Møre og Romsdal ut og ba alle trafikanter være oppmerksom på variable forhold på veiene. - Vær oppmerksom og kjør forsiktig, lød rådet.

Onsdag morgen var det flere meldinger om kjøretøy som slet på glatt føre, blant annet i Trøndelag:

Politiet i Trøndelag meldte om et vogntog som slet med dårlig feste i Fremovegen, cirka 3-4 kilometer opp fra Ler sentrum. Vogntoget hadde kjørt inn i autovern, lød meldingen.

I Trondheim ble det meldt om utforkjøring i Bratsbergveien ved Jonsvatnet med lastebil. Fører lettere skadet. Nødetater rykket ut.

Onsdag morgen var det snø- og isdekke, minus 6 grader, lett bris og lette snøbyger på E16 over Filefjell mellom Oppland og Sogn og Fjordane.

På E6 ved Dombås mellom Oppland og Trøndelag var det stort sett snø- og isdekke, fare for glatte partier. Klokken 05:40 var det minus 6 grader, sør-vestlig frisk bris og lettskyet, melder veitrafikksentralen.

Øst politidistrikt meldte om vogntog som trengte berging på E16 cirka 300 meter øst for Vormsund bru. Klokka 07 ble det meldt at veien ville bli stengt en halv time i forbindelse med berging.

Se oppdatert farevarsel på yr.no