RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ventet på legevakta - barnet døde

Sist oppdatert:
RV krever økt bemanning på Oslo legevakt etter at et barn døde mens foreldrene ventet på hjelp. Bare én sykepleier var på jobb på mottaket den aktuelle natta.

Fylkeslegen i Oslo og Akershus er koblet inn i saken etter at et lite barn døde på Oslo legevakt natt til mandag. RVs Erling Folkvord krever i et brev at byråd Margaret Eckbo gjennomfører strakstiltak som sikrer at legevaktas mottak alltid er bemannet med mer enn én sykepleier om natten.

Erling Folkvord skriver i brevet at henvendelsen ikke er ment som kritikk av personer som var på jobb den aktuelle natten.

- Mine spørsmål handler om hvordan direktøren organiserer virksomheten, og hvordan direktørens overordnede fører tilsyn med dette, sier Folkvord i brevet.

Det er ikke klarlagt om livet til barnet kunne vært reddet, men hendelsen har ifølge avisa opprørt de ansatte ved Oslo legevakt, skriver Dagsavisen.

Sykepleieren på vakt skal ha vært opptatt med en annen pasient da foreldrene til det syke barnet ba om hjelp. Da situasjonen forverret seg og lege ble kontaktet, var det for sent.

Oslo legevakt har tidligere fått sterk kritikk for brudd på arbeidsmiljøloven. I høst ble det kjent at ansatte jobbet ulovlig mye overtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere