Gå til sidens hovedinnhold

Verdens beste pokerfjes er norsk

Tirsdag i forrige uke lurte Henning Granstad på om han overhodet skulle dra, onsdag satte han seg på flyet, og på søndag ble han verdensmester i speedpoker.

VM-seieren i poker ble avgjort i den estiske hovedstaden Tallinn søndag kveld.

Første turnering
- Dette var min aller første internasjonale turnering, så det var jo en bra debut, sier Henning Granstad til TV 2 Nettavisen.

For å få delta i turneringen måtte Granstad ut med 19.000 norske kroner. Disse pengene fikk han definitivt tilbake ved å vinne hovedgevinsten, som var på rundt 300.000 kroner.

I tillegg til pengene, fikk Arnstad et armbånd i ekte gull og en stor flaske med svært eksklusiv champagne.

Annerledes spillestil
Verdens beste pokerfjes tror den noe originale spillestilen hans kan være grunnen til at han lurte noen av verdens dyktigste spillere under den fire dager lange turneringen.

- De fleste har en oppfatning av hvordan poker skal spilles, og venter på de gode kortene. Jeg vil heller ta noen sjanser, og bruker også de mindre gode kortene jeg måtte ha på hånden. På en god dag kan man bli verdensmester, sier Granstad til TV 2 Nettavisen.

Speedpoker er det samme som poker, men innebærer at man må ta raskere avgjørelser. Mens man i vanlig poker kan bruke et par minutters betenkningstid, er tiden redusert til kun 15 sekunder når det gjelder speedpoker.

Spillet blir dermed mye mer intenst.

- Det kan sammenlignes med å skulle løpe en 200-meter på samme tid som man løper en 100-meter, sier Henning Granstad.

Neste utfordring er europamesterskapet i London den 4. oktober.

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley