RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens største dronning i Bergen

TV 2 fikk bli med en tur om bord i verdens største cruiseskip.

Sist oppdatert:
Med kun to meters klaring under Askøybroen kom verdens største cruiseskip «Queen Mary 2» til Bergen lørdag. Se bildene her.

Med bare noen meters klaring smøg det enorme cruiseskipet seg under Askøybroen på vei inn Byfjorden i morgentimene lørdag. En armada av småbåter fulgte så dronningen til kai i Bergen.

- Vi var litt bekymret for broen, men det gikk helt utmerket, forteller kaptein om bord, Paul Wrigt.

Som fire fotballbaner
NTB fikk være med på en omvisning om bord, og overalt ble vi slått av den luksus og eleganse som skipet rommer. Så er det da også litt plass å fylle; skipet er hele 345 meter langt. Dette er det samme som fire fotballbaner etter hverandre. Skipet er 40 meter bredt og 72 meter høyt.

Se flere bilder av skipet her.

Skulle du ønske en tur om bord, får du garantert ikke fritidsproblemer. Her er for eksempel verdens første flytende spa-avdeling, som rommer blant annet treningsstudio, ballbane, frisører og det meste annet innen personlig hudpleie.

- Spaen er veldig luksuriøs, smiler guiden vår, Amanda Reid.

Det er også kasino, bibliotek, teater, kino, fem svømmebasseng og diverse barer om bord - for å nevne noe.

Kunsthall
Skulle du få lyst til å handle, finnes det rikelig mulighet til det også. Verdens eneste flytende Harrods-butikk befinner seg om bord, i tillegg til en mengde andre dyre og flotte butikker. Ja, skulle du ønske å kjøpe et maleri, kan det også ordnes. Skipet har nemlig sin egen kunsthall.

- Det er helt fantastisk om bord. Dette er absolutt det aller beste, sier ekteparet Susan og Malcolm Hoddinott fra Kent i England til NTB.

Selv om det er 17 dekk om bord, og rundt 2.600 gjester, synes de ikke det blir for stort.

- Nei, det virker veldig intimt, faktisk. Dessuten er servicen vidunderlig, forteller paret.

Hovedrestauranten om bord heter "Britannia", og har plass til 1.300 personer. Her finner du også Kapteinens bord. Skal du få sitte ved det bordet, må du visstnok ha en av de dyreste billettene.

Et klasseskille er det også - mens "folket" spiser på " Britannia", har suitegjestene sine egne to restauranter.

- Disse er noen dekk høyere opp, forklarer Reid.

Var med den første
De 2.600 gjestene om bord er i hovedsak fra USA og Storbritannia, men her er også tyskere, spanjoler, japanere og fire nordmenn.

På hvert eneste cruise siden båten ble døpt av dronning Elizabeth i januar, har det vært med passasjerer som også var med den første " Queen Mary".

- På hver eneste seilas har vi gjenforeningsfest for disse. Det er flott å høre dem fortelle hvordan originalen var, forteller Reid til NTB.

"Queen Mary" er i dag i California, hvor hun brukes som hotell og museum.

Bergen på hodet
Lørdagens cruisebesøk i Vestlandets hovedstad fikk for øvrig bergenserne til å vandre til havnen i hopetall. Trafikkaoset var komplett, og vakter måtte dirigere for at alle skulle komme seg fram.

Bergen har lørdag besøk av til sammen fem cruiseskip, der " Queen Mary 2" selvsagt ble viet størst oppmerksomhet. De andre skipene som lå til kai i Bergen, er "Ocean Majesty", "Delphin Renaissance", "Black Prince" og "Le Diamant".

Til sammen besøkte 4.000 gjester cruisegjester Bergen lørdag.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere