RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens største fly vil til Norge

Sist oppdatert:
Det 555-seters store passasjerflyet Airbus A380 er nå sertifisert for å lande på norske flyplasser.

(SIDE2): – Sertifiseringen bekrefter at flyet møter eller overgår forventningene når det gjelder ytelse, rekkevidde, miljøvennlighet og kabinkomfort. Både våre kunder og deres passasjerer vil elske dette flyet, sier selskapets president Louis Louis Gallois i en pressemelding.

Se video av modellsertifiseringen av Airbus A380 her .

Klar for Norge
Verdens største kommersielle passasjerfly har hatt mye motgang, men i Toulouse den offisielle godkjennelsen behørig feiret. Airbus har nå fått en kombinert europeisk/amerikansk modellsertifisering fra European Aviation Safety Agency (EASA) og Federal Aviation Administration (FAA).

- Dette doble symbolet for godkjenning representerer en milepæl for A380-programmet. Det anerkjenner kvaliteten på arbeidet utført av alle de som har jobbet hardt i mange år med utviklingen av dette teknologiledende flyet, sier Gallois i pressemelding.

Om Norge får besøk av denne enorme flytypen blir et anliggende mellom de flyselskaper som anskaffer A380 og de respektive flyplassene, heter det videre.

Lavt drivstofforbruk

A380 er det første flyet som har benyttet det 20. århundrets sertifiseringsstandarder. I meldingen heter det blant annet:

«På grunn av det lave drivstofforbruket, som bidrar til lavere driftskostnader, vil A380 generere lave utslipp. Flyet er også stillere enn andre fly, og møter for eksempel de strenge støyrestriksjonene på London Heathrow. A380 har også den roligste kabinen på himmelen og gir dermed en svært behagelig reise. I tillegg har pilotene som har fløyet den satt pris på at A380 er lett å håndtere.»

Mer enn 80 sertifiserte piloter har testet flyet. I løpet av testkampanjen har A360 også besøkt 38 flyplasser over hele verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere