*Nettavisen* Nyheter.

Verdens tøffeste hundesledeløp

Hundekjører Robert Sørlie på treningstur på Øyangen i i Hurdal før han reiste til Alaska og Iditarod.

Hundekjører Robert Sørlie på treningstur på Øyangen i i Hurdal før han reiste til Alaska og Iditarod. Foto: SCANPIX/HEIKO JUNGE

I går startet verdens hardeste hundesledeløp i Alaska. Nordmannen Robert Sørlie skal forsøke å vinne for andre gang på rad.

06.03.05 11:59

Klokken 20 i går kveld startet prologen i det som regnes for å være verdens tøffeste hundesledeløp. Flere nordmann deltar i løpet, men den aller største favoritten er nordmannen Robert Sørlie. Han vant Iditarod for to år siden, og er blant dem som kan klare å hale seieren i land i år også.

79 spann deltar i år, og om lag 10 av disse har muligheter til å vinne sammenlagt. Nevøen til Robert Sørlie, Bjørnar Andersen, deltar i sitt aller første Iditarod. I tillegg deltar flere andre nordmann.

Kan vinne
Robert Sørlie tror selv han har gode vinnersjanser.

- Det er 79 spann med. 30 av dem er gode. 10 er potensielle vinnere. Jeg mener jeg er blant dem. Sist gang ledet jeg med åtte timer midtveis i løpet. Det er viktig å være med helt i teten når det gjenstår fem døgn, sier Robert Sørlie til Dagbladet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SCANPIX/HEIKO JUNGE

Bil og penger venter
Det er ikke bare æren han kjemper for. Siden han har tatt et halvt års permisjon fra jobben, lånt 100.000 kroner i banken og spyttet inn 30.000 kroner privat, kan hovedpremien på 70.000 kroner komme godt med. Gjevt er det også å kunne vinne bilen, en Dodge, som er satt opp som premie ved siden av pengepremien til den som klarer å gjennomføre alle etappene på raskest mulig tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.