*Nettavisen* Nyheter.

Verdens verste lyd

Den verste lyden i verden er kåret. Hør lyden her.

24.01.07 22:08

Over en million mennesker har deltatt i kåringen av det som er den mest ubehagelige lyden i verden.

På nettstedet sound 101 har over én million mennesker deltatt i kåringen av verdens verste lyd. Ved å klikke seg inn på hver enkelt lyd har de gitt karakterene ”ikke ille” til ”fryktelig”.

Hvilken lyd er så aller verst? Jo, lyden av et menneske som kaster opp.

Lyden havnet helt til topps på lista – foran lyden av feedback i høytalere, babyer som gråter og bremsende tog, skriver Aftonbladet.

Frykt skaper smak
Det er ikke alltid enkelt å fastslå hva som faktisk gjør en lyd så ubehagelig, skriver gruppen av britiske forskere som står bak undersøkelsen. Hvorvidt den faktisk er skadelig trenger nemlig ikke ha noe med saken å gjøre.

En iboende frykt for det som ligger bak lyden er mer avgjørende. Det skal også være enkelte kjønnsforskjeller når det gjelder hva man synes høres fælt ut.

– Kvinner er ikke like følsomme for barnegråt som menn, sier leder for prosjektet professor, Trevor Cox, til den britiske avisa The Guardian.

Når det gjelder andre lyder, som lyden av tannlegeborr, var det mest ubehagelig for personer under 10 år og over 40 år. Muligens fordi de har størst sjanse for å komme i kontakt med et slikt.

Når det gjelder lyden av oppkast tror Cox at mennesker misliker den fordi vi er programmerte til å holde oss unna av helsemessige årsaker.

Her er de fire verste lydene:
- Menneske som kaster opp

- Høytalerfeedback

- Babyer som gråter

- Tog som bremser

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.