Verdensmarsj mot sult

Foto: (Scanpix/Håkon Mosvold Larsen)

Hvert femte sekund dør et barn av sult. Søndag var Henning Solberg en av dem som deltok i protestmarsj mot matmangel.

12.06.05 15:39

Kampanjen inngår i arbeidet med å nå FNs tusenårsmål. Ifølge FN-tall lider 300 millioner barn av kronisk sult. Hvert femte sekund dør et barn av sult. Det tilsvarer 18.000 sultdøde barn - hver dag.

Søndag marsjerer mennesker på over 200 steder, i om lag 90 land, i forbindelse med kampanjen.

Sørgelig oppmøte
Til tross for en omfattende kampanje, meldte bare 250 nordmenn seg på marsjen i Oslo.

- Vi har jobbet frem mot dette i lang tid. Fra TNT har personer fra forskjellige avdelinger, bidratt, forteller Kristin Lindqvist i TNTs salgsadmnistrasjon til TV 2 Nettavisen.

Hun deltar, sammen med de andre fra TNT og FN-Sambandet i prosjektet, og innrømmer at oppmøtet er skuffende.

- 250 påmeldte er jo ikke veldig mye. Og på grunn av regnet tror jeg ikke det er 250 oppmøtte her, forteller hun, før marsjen begynner.

Lindqvist tror det manglende oppmøte både skyldes regn - og nordmenns manglende vilje til å delta aktivt i denne typen arrangementer.

Skal forsyne 50.000 barn
Bak henne i regnet ventet mellom 150-200 protestmarsjere på å få gå mot sult. Det har de betalt 50 kroner per barn, og 100 kroner per voksen, for. Pengene går uavkortet til skolemat-prosjektet. I fjor ble det samlet inn nok penger til å forsyne 30.000 skolebarn i den tredje verden med skolemat i et helt år. I år er målet å kunne forsyne 50.000 barn.

- I en verden hvor grusomme menneskelige tragedier kjemper om oppmerksomhet, er det stille ropet om hjelp fra sultne barn det som haster mest å lytte til, sier James Morris, administrerende direktør for FNs matprogram i forbindelse med aksjonen.

- Denne aksjonen er like viktig som den er inspirerende for vårt mål om å få slutt på verdens sultproblem. Partnerskapet med TNT gjør det mulig å nå ut til så mange mennesker i nød. Det er et godt eksempel på hvordan privat sektor kan gjøre nytte av sine mennesker, ressurser og ekspertise for å vise engasjement og ta ansvar, sier Morris.

På grunn av høymesse i Oslo Domkirke, og fare for forstyrrelse av marsjtroppens korpsmusikk, ble marsjen i Oslo utsatt fra klokken 12 til 12.30.

12.30 begynte imidlertid både voksne, barn - og kjæledyr den våte marsjen oppover Karl Johan, bivånet av et knippe tilskuere godt skjult under paraplyene sine.

Vil du vite mer om FNs tusenårsmål for å bekjempe fattigdom og sult? Les her (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag