Gå til sidens hovedinnhold

Veronica krever 100.000 av aviser

Veronica Orderud krever en erstatning på 100.000 kroner fra Aftenposten og Dagbladet etter at de tok bilder av henne på vei fra rettssalen i Nes herredsrett i 2001.

Nedre Romerike tingrett har i to dager behandlet straffesaken om hvorvidt pressen brøt fotoforbudet i domstolsloven ved å ta bilder av Veronica Orderud da hun ble pågrepet etter å ha blitt dømt til 21 års fengsel for trippeldrapet på Orderud gård.

Tre fotografer, to fra Dagbladet og en fra fotbyrået Scanpix, samt redaktørene i Aftenposten og Dagbladet ble ilagt forelegg for brudd på fotoforbudet, men alle har nektet å betale.

Beløpet underordnet
- Jeg la ned påstand om erstatning, begrenset oppad til 50.000 kroner, fra hver av avisene. Men beløpet er underordnet, det viktige er å få markert at Veronica Orderud ble krenket ved å bli fotografert, sier Orderuds advokat Frode Sulland til NTB.

Politiadvokat Kåre Kalvå la i sin prosedyre torsdag ned påstand om at foreleggene på henholdsvis 2.000 kroner for hver av de tre fotografene og 10.000 kroner for hver av redaktørene, skulle opprettholdes.

De tiltaltes advokat, Hans Stenberg-Nilsen, la ned påstand om at samtlige av hans klienter skulle frifinnes for bruddet av domstolsloven og at de skulle tilkjennes saksomkostninger.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene